Preolímpics 2012: Què se'n rumoreja

Aquest post forma part de la nostra cobertura especial de les Olimpíades Londres 2012.

Amb les Olimpíades de Londres 2012 cada cop més a prop, les activitats relacionades amb els Jocs s'incrementen dia rere dia.  Des dels països que participen als Jocs fins als seus atletes, que es preparen per fer-ne el do de pit, l'audiència online d'arreu del món s'anima i es prepara per al gran espectacle.

Per començar, el bloc The Rolling Maul [en] aporta interessants trivialitats sobre les Olimpíades com ara:

En l'actualitat, pot sonar inversemblant, però hi hagué una època, un grapat de dècades enrere, quan entre l'aristocràcia predominava un punt de vista ètic que entenia com a poc cavallerós i injust cap als altres participants el fet de practicar o entrenar de cara a una prova esportiva. Fins i tot, es considerava equivalent a fer trampes!

Aquest post també desenvolupa com la paritat entre els gèneres ha evolucionat en els jocs:

L'únic esport olímpic en què ambdós gèneres competeixen plegats és el de les diverses disciplines eqüestres. Amb l'addició de la boxa femenina als JJOO 2010 (Jocs Olímpics), les atletes podran finalment competir en les mateixes categories esportives que els seus homòlegs masculins.

 

Women participated for the first time at the 1900 Paris Games. Image courtesy of earthandroid.wordpress.com

Les dones van participar per primera vegada als Jocs Olímpics de París el 1900. Imatge cortesia de earthandroid.wordpress.com

Parlant de dones, The Source [en] té un post dedicat a les Dones en l'esport:

Per primera vegada, el 2012 l'equip olímpic dels Estats Units comptarà amb més dones que homes: hi ha 269 dones i 261 homes en l'equip. I per a la vostra informació, el major dels atletes americans és una dona – l'amazona de 54 anys Karen O'Connor – i el més jove, la nadadora de 15 Katie Ledecky (dona també).

Tot en relació amb el tema de les atletes femenines, el bloc Muslim Women in Sports [en], que funciona com a ‘dipòsit d'una col·lecció de materials sobre la participació de les dones musulmanes en activitats físiques,’ conté imatges fantàstiques de dones musulmanes que vénen als Jocs recollides per la revista de moda Vanity Fair:

El bloc recopila posts i articles de mitjans de comunicació mainstream (o de corrent dominant) i els adapta de manera que resulten de fàcil lectura. Es poden trobar un bon nombre de posts sobre dones musulmanes i les Olimpíades.

Macro-man Blog [en] mostra una visió satírica de les Olimpíades i les vincula amb afers polítics i socials que afecten les economies més importants arreu del món en un post titulat “the 2012 Financial Olympics” (les Olimpíades de l'Economia 2012):

Mentre Londres es prepara per al Major Espectacle del Món, l'equip de Macro Man ha centrat una part dels seus pensaments als seus favorits per a les Olimpíades de l'Economia 2012. La vela – Serà dura amb tants competidors com estan a punt de passar la ratlla enguany. Barclays va optar per fer-se el seu propi cordam, després d'haver, presumptament,  rebutjat el consell dels seus assessors del BoE (sigles en anglès del Banc d'Anglaterra). Tanmateix, els sobtats suïcidis del capità de l'equip i del grumet han deixat una porta oberta a la tripulació del HSBC iranià. Amb un pronòstic que preveu més tempestes enguany, és de suposar que molts dels participants sotsobraran. L'equip US-JPM ja ha gastat bilions en reparacions després de xocar amb una balena.

MercySisters ens recorden els problemes humans que tornen a la superfície, en aquest cas el tràfic de persones i les Olimpíades:

Tot i que trobar notícies i estadístiques sobre el tràfic de persones amb fins d'explotació sexual i laboral al voltant d'esdeveniments esportius és complex, ara sabem que aquests esdeveniments brinden l'oportunitat de posar l'assumpte sobre la taula, educar grans grups de treballadors i de clients i desenvolupar noves xarxes al voltant del tema […] Com que les Olimpíades d'enguany s'aproximen, Mercy Investment Services (Serveis d'Inversió en Pietat) ens hem afegit als nostres companys d'Interfaith Center for Corporate Responsibility (Centre Interreligiós per a la Responsabilitat Corporativa) i als nostres companys europeus de l'Ecumenical Council for Corporate Responsibility (Consell Ecumènic per a la Responsabilitat Corporativa) per fer una crida als hotels de l'àrea de Londres i els patrocinadors i proveïdors per tal que adopten una postura  pública i s'asseguren que les seues operacions de negocis no tenen res a veure amb el tràfic de persones i l'esclavatge.

Fellowship of Mind [en] planteja el tema dels atletes israelians que van ser tirotejats durant els Jocs de Munich el 1972. Apel·len a un boicot com es detalla més avall:

Durant la crisi, el rei Hussein de Jordània fou l'únic líder d'un país àrab que va denunciar públicament l'atac olímpic,  titllant-lo de “crim salvatge contra la civilització… perpetrat per ments malaltisses.” Quaranta anys més tard, cap dels països àrabs que participen en els Jocs servaran un minut de silenci pels terribles assassinats?  En diu molt de les creences reals d'aquests països i de la seua “religió de pau”.

JoshuaPundit [en] també apunta cap al tema d'un boicot, però aconsegueix algunes refutacions interessants en la secció de comentaris al seu bloc:

Així doncs, boicotejaré les Olimpíades enguany, de pensament, paraula i obra i us commine a fer el mateix. No miraré cap retransmissió, compraré res del marxandatge ni seguiré els jocs de cap manera. No són dignes d'atenció per part d'algú que encara atorgue valor a allò que suposadament és l'esperit olímpic. L'única cosa que faré serà deixar que els directius de l'NBC i qualsevol companyia que s'anuncie com a patrocinador olímpic sàpiguen per què. Aquest serà el meu moment de silenci, el meu tribut. Podeu dir-li la crida d'un home a la simple decència. Confie que us unireu a mi.

Finalment, Earth Android [en] proporciona els usuaris d'Android guies per a les aplicacions que millor permeten de fer un seguiment actualitzat minut a minut gives durant les Olimpíades:

El compte enrere per al major esdeveniment de l'any que tindrà lloc a Londres del 27 de juliol al 12 d'agost de 2012 ha començat. Però crec que la majoria dels qui esteu ocupats amb el vostre treball voleu tenir les darreres actualitzacions i notícies sobre l'esdeveniment. Així que ací us contarem quines són les aplicacions que Android ha llançat per a què els seus usuaris tinguen accés a cada canal web de l'esdeveniment.

Aquest post forma part de la nostra cobertura especial de les Olimpíades Londres 2012.

Comença la conversa

Autors, si us plau, Obre sessió »

Pautes

  • Tots els comentaris són revisats per un moderador.. Si us plau, no introdueixis comentaris més d'una vegada o es podrien identificar com a correu brossa.
  • Si us plau, respecta als altres. No s'aprovaran comentaris que continguin missatges ofensius, obscenitat o atacs personals.