Cremen cases d'”intocables” per un casament entre castes a l'Índia

Segons la Xarxa Internacional Solidària Dalit (ISDN) [en] i fons de The Hindu, IBN [en], Times of India iCountercurrents [en], el 7 de novembre de 2012 gairebé 2.000 persones van atacar tres assentaments dels dalits (grup social sovint qualificat com intocable o pària) al districte de Dharmapuri a Tamil Nadu.

Segons els articles publicats als diaris, una estudiant d’infermeria de la comunitat Vanniyar (part de Shudra [es], la quarta casta, just per sobre dels intocables) es va casar amb un home de la comunitat Aadidravida (dalit o intocable) a la colònia Natham. Després que el pare de la noia es suïcidés per la infàmia del casament [en], una gran gentada va reaccionar contra la comunitat dalit. Segons el IDSN, al migdia una munió nombrosa va saquejar els habitatges dels dalits i els van cremar llençant-hi còctels molotov. Centenars de cases resultaren destruïdes [en] i 1.500 dalits encara no tenen allotjament ni recursos.

En un article titulat “Castes i matrimonis” a Countercurrents, l'activista social pels drets humans Vidya Bhushan Rawat (@freetohumanity), escriu:

The violence against Dalits in the Dharmapuri district of Tamil Nadu is a shocking reminder of social prejudices prevalent in our society and how honor is closely linked to our caste identity.

La violència contra els dalits al districte Dharmapuri a Tamil Nadu és un xocant recordatori dels prejudicis socials que predominen a la nostra societat i el fort lligam que hi ha entre els matrimonis i la identitat de la nostra casta.

Rawat diu: “Els diaris no han explicat tot el succés i han omés planerament qui eren els assaltants. És important identificar la comunitat. És un secret de domini públic que la violència contra els dalits a Tamil Nadi prové de part dels Thevar i Vanniyar, dues grans comunitats Shudra guiades per diversos partits polítics.” Mentre es continuï violant la Constitució amb aquests actes de violència, “no serà fàcil fer desaparèixer la violència contra els dalits mitjançant el poder de la llei.”

Dalits o intocables

Guriya i Desi Lal són dalits o intocables, una part del Harigan, les persones que escombren els carrers. Foto de Yan Seiler. Copyright Demotix (27/9/2011)

Els diaris també afirmen que al poble hi havia gairebé deu matrimonis més entre les castes vanniyar i dalit, i suggereixen que la violència va ser provocada per motius polítics per tal d’evitar que l'increment d’aquest tipus d’incidents es converteixi en atacs sistemàtics [en] i “ben organitzats” [en].

Segons l’IDSN, Henri Tiphangne, el director de l’organització per la defensa dels drets humans People’s Watch [en], va viatjar fins al poble, per fer-se una idea de la situació i per oferir ajuda als nens. Diu: “Van ser els fets més xocants d’atrocitats entre castes que he vist en tota la meva vida, si més no pel que fa a les conseqüències del succés. Un matrimoni entre dues castes, que es troba sota el coneixement i la protecció de la policia i acaba amb un atac a 430 cases.”

A Twitter:

@Rights4Edu (Rights for Education): #Dalit students face #discrimination in Dharmapuri http://thne.ws/WxZYiZ via @thehindu #inclusiveeducation.

@Rights4Edu (Rights for Education): Els estudiants #dalits pateixen #discriminacions a Dharmapuri http://thne.ws/WxZYZiZ [en] sobre @thehindu #educaciód’inclusió.

@meenakandasamy (Meena Kandasamy): in Dharmapuri. #shame #atrocity #dalits

@meenakandasamy (Meena Kandasamy): a Dharmapuri. #infàmia #atrocitat #dalits

@dhilipYo (Dhilip Joe Ramki): ‏Industrialise southern districts: Sarath Kumar: Condemning the recent violence against Dalits in Dharmapuri… http://dlvr.it/2WbNK3

@dhilipYo (Dhilip Joe Ramki): Districtes industrialitzats del sud: Sarath Kumar: Desaprobació dels recents actes violents contra els dalits a Dharmapuri… http://dlvr.it/2WbNK3 [en]

Segons @kotravai_n (Kotravai), el 30 de novembre a les 16 hores hi haurà una manifestació sota la direcció de Saathi AAthikka Ethirppu kootiyakkam al Centre per la Memòria.

Es pot trobar més informació sobre els sucessos a Dharmapuri a Sanhati [en] al article titulat “Lluita dels neoliberalistes a Bengala i més enllà”.

Comença la conversa

Autors, si us plau, Obre sessió »

Pautes

  • Tots els comentaris són revisats per un moderador.. Si us plau, no introdueixis comentaris més d'una vegada o es podrien identificar com a correu brossa.
  • Si us plau, respecta als altres. No s'aprovaran comentaris que continguin missatges ofensius, obscenitat o atacs personals.