Celebració de Cap d'Any que vetlla per la diversitat en Bangla Desh: emissió d'Into the Deep

Mangal Shobhajatra és una processó anual que es celebra als carrers de la capital de Bangla Desh, Dacca i que atrau milers de persones.Aquesta celebració marca el principi de l'Any Nou bengalí per l'abril.

Fa poc, l'UNESCO va nomenar aquesta processó Patrimoni Cultural Immaterial. Amb tot, el que pot semblar una simple festa al carrer és en realitat una crida a la unitat — i contra les forces de la intolerància que només volen que dividir i oprimir els bangladeshians.

En aquest episodi d'Into the Deep, una emissió de Global Voices que indaga en un tema que els mitjans de comunicació no tracten com es mereix, els contribuents de Global Voices Pantha i Rezwan ens ho conten tot sobre el Mangal Shobhajatra.

En un temps en què la xenofòbia desborda a Europa, als Estats Units i a qualsevol altre lloc del món, potser Bangla Desh, amb la seua singular processó, pugui oferir una inspiració sobre com oposar-se a aquells que tracten d'estendre les llavors de la divisió.

En aquest episodi s'ha inclòs música amb llicència Creative Commons de Free Music Archive que inclou: Ray Gun – FasterFasterBrighter de Blue Dot Sessions; Dramamine de Podington Bear; Tribal de David Szesztay; Stuck Dream de Podington Bear; i Ally Pally Happy Clappy de krackatoa.

També han col·laborat Duur Deshi Shei Rakhaal Chhele (Acapella) – Rabindrasangeet – Anirban Chakraborty de SoundCloud i l'àudio de YouTube vídeos publicat pels usuaris Azim Khan Ronnie i nazmulsoft.

La fotografia utilitzada és de Flickr de Aaapon (CC BY-NC 2.0).

Comença la conversa

Autors, si us plau, Obre sessió »

Pautes

  • Tots els comentaris són revisats per un moderador.. Si us plau, no introdueixis comentaris més d'una vegada o es podrien identificar com a correu brossa.
  • Si us plau, respecta als altres. No s'aprovaran comentaris que continguin missatges ofensius, obscenitat o atacs personals.