Com pots tu ajudar els refugiats sirians (i altres)?

Photo of an Afghan refugee family leaving the Keleti train station. From Budapest Seen's Facebook page.

Fotografia d'una família refugiada afganesa marxant de l'estació de trens Keleti. Fotografia dEdd Carlile, de la pàgina de Facebook de Budapest Seen.

La crisi dels refugiats a Europa ha fet que molts ens preguntem com podem adreçar ajudes econòmiques i atenció als refugiats sirians i altres. Hi ha moltes iniciatives diferents, aquí en destaquem algunes de bones:

 • La pàgina de Refugees Welcome està majoritàriament en alemany, però podeu donar aquí o pagar el lloguer mensual per a un refugiat aquí. Els residents alemanys poden fer de voluntaris o oferir un lloc a casa seva si en tenen.
 • L'organització benèfica Migration Aid ajuda específicament els refugiats que han arribat a Hongria, i accepta donacions en efectiu i en forma de béns.
 • La Migrant Offshore Aid Station ajuda a rescatar refugiats al mar. Crec que és una bona causa i, a més, val la pena llegir les preguntes freqüents per entendre com tracten els refugiats un cop rescatats.
 • L'organització benèfica britànica Refugee Action ofereix una gamma de serveis als refugiats que arriben a les costes de Gran Bretanya.
 • UOSSM Canada busca donacions i voluntaris per a la seva ubicació d'Ontàrio.
 • A Budapest, us podeu oferir com a voluntaris a The Secret Kitchen, que dóna àpats als refugiats d'allà.

Fa dos anys vaig escriure un article sobre com ajudar els refugiats sirians. Segueixo pensant que aquella informació és vàlida, però volia escriure'n un de més actual amb organitzacions més noves. També en repeteixo algunes. Dono les gràcies a Lina Sergie Attar i Sima Diab per la seva ajuda.

Tal com vaig explicar la darrera vegada, destaco les organitzacions 501(c)(3) sense ànim de lucre basades als EUA i amb puntuacions altes a GuideStar i Charity Navigator, amb un parell d'excepcions notables.

Els suggeriments no estan en cap ordre en concret:

 • Save the Children és una organització 501(c)(3) reconeguda a nivell mundial (95,01/100 a Charity Navigator) sense ànim de lucre que actualment manté un fons per a infants sirians en crisi. El seu programa és únic ja que treballen per crear “espais per a nens” a les comunitats de refugiats, “un lloc segur per jugar i obtenir suport mentre obliden momentàniament la dura realitat amb què s'enfronten.” Això és important ja que l'ajuda psicològica és tan necessària com la mèdica i altres ajudes en una crisi. GuideStar també puntua alt Save the Children, amb una nota daurada per a l'Intercanvi.
 • La Syrian American Medical Society Foundation va rebre una nota platejada a l'Intercanvi per part de GuideStar i encara no apareix a la classificació de Charity Navigator (que requereix presentar les rentes internes durant 7 anys). L'organització compta amb programes locals al Líban i al sud de Síria. El seu informe anual afirma que només l'1% de les donacions es van destinar a despeses generals el 2013.
 • Basmeh & Zeitooneh no apareix als rànquings perquè no és una organització benèfica dels Estatus Units, però els sirians i libanesos en parlen molt bé. El grup d'ajuda, basat al Líban, treballa principalment amb refugiats sirians, i els proporciona suport psicosocial, aliments, roba i altres necessitats. Sempre podeu donar a la seva campanya actual aquí. També organitzen tallers per a dones.
 • La Middle East Children’s Alliance és una organització no lucrativa amb seu a Califòrnia que treballa a nivell local i internacional, i ara està organitzant una campanya per proporcionar ajuda urgent als refugiats sirians que busquen refugi al Líban. Charity Navigator li dóna un 70,79/100, en part a causa dels alts costos de recaptacions de fons i la seva localització a l'àrea de la Badia de San Francisco. Les seves finances a GuideStar estan una mica desactualitzades.
 • Relief and Reconciliation és una organització benèfica dirigida per un centre de pau al nord del Líban amb l'objectiu “d'ajudar la gent de totes les religions… per sortir de la violència i trobar un futur millor.” Com que són una organització no lucrativa de fora dels Estats Units, no apareixen al rànquing de Guidestar ni Charity Navigator, però la seva pàgina compta amb unes credencials impressionants!
 • Syrianorphans.org és una organització petita que va rebre l'estatus 501(c)(3) el 2013, després que escrivís aquest post. Encara no té els seus informes financers disponibles (a GuideStar), però l'organització afirma que no destina les donacions a despeses generals i assegura que es dediquen a ajudar els sirians.
 • L'organització benèfica islàmica Zakat Foundation (96,32/100 a Charity Navigator) organitza campanyes a favor dels refugiats i els afectats per desastres arreu del món.
Aquest post es va publicar originàriament al blog de Jillian C.York. Jillian és una voluntària representant de la junta directiva de Global Voices. També és la directora per a la Llibertat d'Expressió Internacional d'EFF i viu a Berlín, Alemanya.

Afegeix-te a la conversa

Autors, si us plau, Obre sessió »

Pautes

 • Tots els comentaris són revisats per un moderador.. Si us plau, no introdueixis comentaris més d'una vegada o es podrien identificar com a correu brossa.
 • Si us plau, respecta als altres. No s'aprovaran comentaris que continguin missatges ofensius, obscenitat o atacs personals.