“Marxa de pits” a Hong Kong per protestar contra l'absurditat judicial

An online poster against police claim of "assaulted by woman protester's breast". From Facebook user orin.

 Un cartell en línia contra l'afirmació de la policia d'haver estat “assaltada pels pits d'una manifestant”. De l'usuari de Facebook orin. (Text de la imatge: Pits convertits en armes)

 

Més d'una dotzena d'organitzacions van mobilitzar una “marxa de pits” per demostrar la seva indignació per la sentència de tres mesos i mig de presó que ha rebut una dona per haver assaltat la policia amb els seus pits. La marxa va tenir lloc el 2 d'agost a Hong Kong.

Ng Lai-ying, de 30 anys, va ser acusada d'assaltar la policia durant una manifestació contra els comerciants paral·lels el passat mes de març. El motiu era que havia utilitzat els seus pits per “atacar” un oficial de policia. L'incident va tenir lloc quan l'oficial de policia va agafar la bossa de Ng i li va fregar el pit amb el braç, moment en què, de manera instintiva, Ng va cridar “agressió sexual”. Els càrrecs contra Ng Lai-ying van invertir l'acusació, convertint-la a ella en l'agressora.

També es va condemnar a altres manifestants per assalt a la policia en la mateixa manifestació.

El 30 de juliol, tot i el fet que l'oficial de policia no va patir cap lesió a conseqüència de “l'atac de pit” (i que la cara de Ng estava coberta de sang quan la van arrestar), el magistrat va indicar que Ng havia fet esclatar el caos i la violència contra la policia per cridar “agressió sexual” i la va sentenciar a tres mesos i mig de presó. Ng es troba actualment en llibertat sota fiança a l'espera de l'apel·lació.

En resposta a la ridícula sentència, una dotzena de grups cívics van crear la protesta “marxa de pits”. Els organitzadors de l'esdeveniment van animar els participants a portar un sostenidor per fora de la roba per enviar el missatge que “els pits no son armes”.

A la pàgina de Facebook de l'esdeveniment es pot llegir el següent comunicat:

We found this ridiculous as Ms Ng was originally making a complaint about suspected sexual assault of a police officer in the protest but now she has been turned into an attacker. We also feel angry about the fact that the case has made weapons of women's breasts and seems to be saying women are wrong to shout for help when faced with an attack.

Ens sembla ridícul que la Sra. Ng, que en un principi es va queixar del que podia ser una agressió sexual d'un oficial de policia durant la protesta, s'hagi convertit ara en una atacant. També estem enfadats perquè el cas ha convertit els pits de les dones en armes i sembla dir a les dones que està malament demanar ajuda quan s'enfronten a una agressió.

Un dels organitzadors de la manifestació, Luk Kit Ling, va dir al portal de notícies independents Inmediahk.net que els grups es manifestarien a la caserna de la policia per protestar contra l'afirmació de l'oficial d'haver estat atacat per els pits de Ng:

陸潔玲稱到警總是要抗議作供的警員竟稱女性胸部襲擊,認為警員與普通市民權力不平等,日後警員將無須再在性騷擾及性別問題上有任何顧忌。

Luk Kit Ling va explicar que la manifestació a la caserna de la policia era per a protestar contra el testimoni del policia que diu haver estat assaltat pels pits d'una dona. Tenint en compte que els oficials de policia (tenen autoritat per ser agents de la llei) són més poderosos que els ciutadans normals, aquest cas podria (portar a més abusos de poder) fins al punt que podrien ignorar queixes sobre assetjament sexual (quan els policies porten l'uniforme).

Gloria Yip, a local artist, initiated a online poster action: Breasts are no weapon.

Gloria Yip, una artista local, va iniciar un moviment basat en cartells: Els pits no són armes.

L'artista i creadora de performances Gloria Yip va iniciar un moviment basat en cartells per a protestar contra el fet que s'etiquetin els pits com a armes.

A continuació hi ha una selecció dels cartells de protesta sota el lema “els pits no són armes”:

Photo uploaded by Kobe.

Foto publicada per Kobe.

Poster uploaded by a theatre actor, Leo.

Cartell publicat per l'actor de teatre, Leo.

Image uploaded by Bull Tsang

Imatge publicada per Bull Tsang

Comença la conversa

Autors, si us plau, Obre sessió »

Pautes

  • Tots els comentaris són revisats per un moderador.. Si us plau, no introdueixis comentaris més d'una vegada o es podrien identificar com a correu brossa.
  • Si us plau, respecta als altres. No s'aprovaran comentaris que continguin missatges ofensius, obscenitat o atacs personals.