Dol a l'Iran: Ahmadinejad diu que “Chávez tornarà amb Crist”

En el seu missatge de condol per la mort del líder veneçolà [fa], publicat al seu lloc web oficial, el president iranià Mahmud Ahmadinejad va fer referència [en] a Hugo Chávez dient que era un “màrtir al servei dels veneçolans, que va morir en circumstàncies sospitoses”. Ahmadinejad va afegir: “No tinc cap dubte que Chávez tornarà amb Jesucrist i la resta d'homes honrats”, fent referència a l’Imam Ocult o Mahdi, el futur salvador de la humanitat segons algunes faccions de l'Islam.

A conseqüència de la publicació d'aquest missatge, Ahmadinejad va rebre crítiques [fa] tant dels usuaris de la xarxa com d'Ahmad Khatami, un dels líders de la secció conservadora del règim.

Damavandieh va escriure [fa]:

Iranian youth were killed, an earth quake hit the Azerbaijan province, people who served this country died, but the government did not announce a national day of mourning, even while Iranians were mourning. Now Chavez died… and all of a sudden the government announces a national day of mourning. From the moment he died, Iranians sent SMS messages to each other making jokes about him

Joves iranians han estat assassinats, un terratrèmol ha sacsejat la província d'Azerbaidjan, gent que estava al servei d'aquest país ha mort, però el govern no ha proclamat el dol nacional, ni tan sols quan els iranians estaven de dol. Ara que Chávez ha mort… de sobte el govern ha proclamat un dia de dol nacional. Els iranians han estat fent broma sobre ell per SMS des del moment de la seva mort.

Ahmadinejad presents Chavez as a Shi'ite Saint. Mana Neyestani in Roozonline

Ahmadinejad presenta Chávez com un sant xiita. De Mana Neyestani a Roozonline (ús autoritzat)

Azadi cita els mitjans de comunicació iranians que afirmen que Ahmadinejad va trucar el vicepresident veneçolà un mes abans de la mort de Chávez i va dir-li [fa] que resava a Déu per la seva salut. El bloguer diu irònicament que espera que Ahmadinejad utilitzi la mateixa pregària per a Ali Khamenei [el líder espiritual de la república].

Azarmehr ha citat [en] una part del missatge d'Ahmadinejad sobre la mort de Chávez i ha publicat diverses fotografies del difunt president de Veneçuela amb Saddam Hussein, antic dictador de l'Iraq i gran enemic de l'Iran, i amb Mohammad Khatami, l'anterior president reformista.

Challenger va publicar [fa] fotografies de Chávez acompanyat de dues ballarines molt atractives i es preguntava si elles també tornarien amb Crist i amb l'Imam Ocult.

Tweatter va escriure [fa] que espera que Chávez no trigui gaire a tornar.

A 1376 executions diuen [fa]:

If one day Iran and Italy were to develop strong ties, the Iranian government would say the same thing about former Italian Prime Minister, Silvio Berlusconi, that this womanizer will come back with Christ.

Si l'Iran i Itàlia arribessin a establir lligams estrets, el govern iranià diria el mateix sobre l'antic primer ministre italià, Silvio Berlusconi, que aquest faldiller tornarà amb Crist.

Comença la conversa

Autors, si us plau, Obre sessió »

Pautes

  • Tots els comentaris són revisats per un moderador.. Si us plau, no introdueixis comentaris més d'una vegada o es podrien identificar com a correu brossa.
  • Si us plau, respecta als altres. No s'aprovaran comentaris que continguin missatges ofensius, obscenitat o atacs personals.