Vídeo, en Defensa dels Drets Humans

Aquesta secció té com a objectiu assenyalar notícies interessants i recents de Global Voices que mostren les maneres diferents en que els vídeos estan ajudant a les persones explicar les seves històries d'arreu al món. Podeu seguir l'activitat per regions al nostre canal de YouTube.

Moltes històries amb vídeos d'aquest més s'han centrat en les violacions dels drets humans i les mesures que s'estan prenent per parlar sobre els abusos i intentar protegir les minories i comunitats desfavorides. Feu clic a través de les històries per mirar més vídeos i aprendre més sobre cada cas.

Dret a la vida i la no discriminació 

Guatemala: Parlem del Genocidi de les Dones Indígines [anglès]

Gràcies a moltes activistes els tribunals internacionals que siguen els processos contra Guatemala tindran en compte la violència a que les dones indígines es van enfrontar per més que 36 anys.

Un documental i diversos testimonis de vídeos expliquen les seves històries grades, històries que es va mantenir en silenci per la discriminació a que les víctimes s'enfrontaven a les seves comunitats i la seva por de venjança.

Lliutant per a la diversitat sexual

Uganda: torna el projecte de llei contra els homosexuals

S'ha presentat de nou per votar a Uganda el mateix projecte de llei que es va presentar el 2009:

Uganda ha tornar al polèmic projecte de llei contra els homosexuals. Membre del parliament d'Uganda, David Bahati, que va proposar el projecte el 2009 ha considerat tornant a presentar-lo però amb alguns canvis. Afirma haver exclòs la pena de mort i la detenció de membres de la família que neguen d'informar dels homosexuals a les autoritats.

Però, sota més escrutini s'ha notat que no ha canviat el projecte de llei res, i que queda exactament igual com el 2009. El següent vídeo explica l'impacte que el projecte tindrà en la comunitat LGBT i també en les seves famílies i amics:

Hong Kong: Vídeos Contra la Intimidació Homofòbica a les Escoles

A Hong Kong, estudiants a les escoltes admeten que alguns estudiants sufren de la intimidació i la discriminació, aleshores una organització ha posat en marxa una campanya per crear consciència sobre la qüestió, centrant-se en produir vídeos en línea d'entrevistes amb estudiants sexualment diverses i expertes en el tema.

Dret a l'educació

Espanya: violentes càrregues contra policials contra estudiants a València

i

Espanya: Campanya Contra els Estudiants Segueix a València [anglès]

A València, nens en edat escolar van decidir protestar retallades pressupostàries que havien afectat les seves escoles, forçant-los portat mantes per la falta d'escalfament, durant el que ha estat un hivern particularment fred a Europa. La polícia va reaccionar a les protestes amb violència amb estudiants ferits i detinguts; s'ha gravat diversos vídeos mostrant abusos contra menors d'edat, dones, i la gent gran:

Pocs dies desprès de la repressió brutal de la policia a l'Institut d'Educació Secundària Lluís Vives a València [castellà], els estudiants han estat de nou els blancs d'abusos de la polícia a una protesta pacífica en que protestaven, precisament, contra la violència policial. Aquest cop, la repressió va començar per la tarda amb una força inesperada.

Dret a casa

Brasil: Comunitat Quilombo a Bahia en Punt de Ser Desallotjat [anglès]

Una de les comunitats descendent d'esclaus a Brasil, Quilombo Rio dos Macacos, on viuen aproximadament 50 famílies, té una data de desallotjament: 4 març 2012. La demanda de la terra vé de la Marina de Brasil, que té la intenció d'ampliar una residència pels seus oficials a aquell territori, l'àrea de frontera entre Salvador i Simões Filho, estat de Bahia…

Descendents de pobles originals d'Àfrica que, durant el colonialisme, van ser capturats i portats a Brasil per convertir-se en esclaus, els Quilombolas ara es consideren en peril de tornen a perdre les seves cases, malgrat el seu dret a la terra on viuen que està consagrat en la constitució.

Aquest breu documental [portugués] mostra la situació a que els Quilombolas s’estan enfrontant: els fa por sortir de les seves cases, sense poder de moure lliberament i preoccupant-se pel seu benestar, les seves famílies i les seves cases.

Colòmbia: Periodista Ciutadà Ameneçat Pel Seu Vídeo Viral [anglès]

Un vídeo [castellà] de la resposta violenta del govern contra manifestants pacífics posant-se de peu contra el desviament d’un rio de la seva comunitat per la construcció d'una presa ha donat lloc a amenaces de mort contra el periodista ciutadà.

Brasil: El Sistema Penitenciari Deficient de les Amèriques [anglès]

Els esdeveniments recents a presons de l'Amèrica Llatina que van costa la vida de centeners de presos han donat lloc a investigacions de la situació d'habitatge i l'amuntegament a que s'enfronta a molts centres penitenciaris, i els observadors estan analitzant si són tragèdies a punt de passar. Les persones que estan privades de la seva llibertat com a càstig pels seus crims haurien d'estar garantitzades condicions mínimes de vida, i de tant en tant no es compleix aquestes condicions, com és evident en documental de la vida a presons brasileres, el qual també proposa solucions per aquesta situació difícil.

Creative Commons License

Comença la conversa

Autors, si us plau, Obre sessió »

Pautes

  • Tots els comentaris són revisats per un moderador.. Si us plau, no introdueixis comentaris més d'una vegada o es podrien identificar com a correu brossa.
  • Si us plau, respecta als altres. No s'aprovaran comentaris que continguin missatges ofensius, obscenitat o atacs personals.