Àfrica: votació per elegir el pensador africà més influent actualment

Qui és el pensador africà més influent actualment? El bloc Africa is a Country demana als lectors que votin un pensador africà influent d'entre una llista de dotze candidats.

Sean Jacobs escriu sobre l'origen d'aquesta idea:

A les acaballes del 2011 es va considerar preguntar-vos, benvolguts lectors, qui pensàveu que era el pensador africà més influent ara mateix. Vam abandonar la idea durant un cert temps per la mania que tenim de les llistes (excepte les nostres llistes de cap d'any, és clar). Vaig agafar la idea inicial del bloc britànic Left Foot Forward, el qual va dur a terme un concurs per determinar el “pensador d'esquerres més influent de l'any 2010-2011.”

Explica com van elaborar la llista de candidats:

I aquí ens trobem. Per començar, vam confeccionar una llista de candidats amb la qual vam fer enquestes entre el nostre equip. No tothom estarà content amb la llista, però vam intentar pensar en un ventall d'intel·lectuals que representés totes les parts del continent, no sols un país. Com va dir l'escriptor sud-africà Zakes Mda fa poc en un tuit: “Zimbabwe només es pot comparar amb Nigèria quants a la producció per càpita d'intel·lectuals africans (acadèmics, escriptors, científics, economistes, etc.).” De fet, un dels primers esborranys de la llista era majoritàriament sud-africana i egípcia. (Aquell esborrany no s'havia donat per acabat i un lector havia respost de la mateixa manera. Ja s'ha corregit.)

Hem de confessar que aquesta llista és subjectiva i per això farem una segona ronda on les vostres propostes establiran els candidats entre els quals es podrà triar.

Alguns altres volien saber per què no hi incloíem gent de Twitter: la nostra resposta és que no estàvem segurs que cent quaranta caràcters puguin convertir algú en “un intel·lectual”. Moltes coses de Twitter, els nostres tuits inclosos, estan mal concebudes i només tenen importància per a allò que els nord-americans en diuen carnival barking (per escriure alguna cosa o per atreure seguidors), per tant és millor deixar-ho de banda.

Alguns dels pensadors africans. Imatge cedida per Africasacountry.com.

Es podrà votar fins el 5 de març de 2012:

Una vegada s'hagin tancat les votacions, tindrem una llista reduïda de cinc persones. Llavors és més interessant: tindrem una segona ronda de votacions basada en les vostres recomanacions. És a dir, mentre voteu a la primera ronda, farem una llista de deu noms a partir de les vostres propostes a la secció de comentaris, a la nostra pàgina de Facebook i a Twitter. Els candidats que ja es troben a la primera llista no s'inclouran en la segona. Es faran unes segones votacions i n'anunciarem el resultat. Llavors combinarem les cinc persones més votades de la segona llista amb les de la primera. Finalment, hi haurà una tercera i última ronda de votacions basada en la nova llista combinada, que durarà una setmana.

Els candidats són: Samir Amin, acadèmic i activista (Senegal/Egipte); JeanJohn Comaroff, acadèmics (Sud-àfrica/Estats Units); Chinua Achebe, escriptor (Nigèria); Mahmood Mamdani, acadèmic (Uganda); Mamdouh Habashi, acadèmic, polític (Egipte); Kwame Anthony Appiah, acadèmic, filòsof (Ghana/Estats Units); Achille Mbembe, acadèmic (Camerun/Sud-àfrica); J M Coetzee, escriptor (Sud-àfrica/Austràlia); Issa Shivji, acadèmic (Tanzània); Nawal el-Saadawi, escriptor i activista (Egipte); Wole Soyinka, escriptor i activista (Nigèria), i Virginie Toure, activista (Costa d'Ivori).

Africa is a Country és un bloc:

Un bloc periodístic que no tracta de la fam, ni de Bono, ni de Barack Obama. Per això és millor que llegiu revistes com Newsweek. Alguns dels col·laboradors freqüents d'aquest bloc són l'expert en mitjans de comunicació Brett Davidson; els acadèmics Sean Jacobs (va començar el bloc), Neelika Jayawardane, Kathryn Mathers, Marissa Moorman, Lily Saint, Melissa Levin i Dan Moshenberg; l'escriptor i conseller mèdic Caitlin L. Chandler; el cineasta Dylan Valley; l'escriptor i acadèmic Abdourahman Waberi, i els graduats Boima Tucker, Anni Lyngskaer, Sophia Azeb, Tom Devriendt, Loren Lynch, el conservador i cineasta Basia Lewandowska Cummings, l'escriptor i periodista Elliot Ross, l'escriptor Orlando Reade; Hinda Talhaoui, i Mikko Kapanen.

Cliqueu aquí per votar l'africà més influent d'ara.

Comença la conversa

Autors, si us plau, Obre sessió »

Pautes

  • Tots els comentaris són revisats per un moderador.. Si us plau, no introdueixis comentaris més d'una vegada o es podrien identificar com a correu brossa.
  • Si us plau, respecta als altres. No s'aprovaran comentaris que continguin missatges ofensius, obscenitat o atacs personals.