El sexe mai no deixa de vendre. Ni tan sols al Tadjikistan conservador

Tajikistan is turning the lights out on prostitution. Wikipedia image of Amsterdam's red light district. For representation purposes only.

El Tadjikistan apaga els llums a la prostitució, o no? Imatge de la Viquipèdia del barri vermell d'Amsterdam. Només per a objectius representatius.

A mitjan octubre, el sexe va ser la qüestió prioritària de l'agenda conservadora del Tadjikistan, moment en què el govern va prendre mesures dràstiques quant a les prostitutes a causa de l'obertura del primer sex-shop en línia de l'estat, que va provocar tant emoció com desaprovació.

Segons les noves esmenes a una llei sobre prostitució, les prostitutes que siguin descobertes infringint la llei per segona vegada rebran penes més severes i s'enfrontaran potencialment a passar fins a dues setmanes a la presó.

Les mesures dràstiques de l'estat quant a les prostitutes es remunten almenys a l'any passat. A la primavera i estiu del 2014, les autoritats van assaltar discoteques, restaurants i bars, hotels, i barris vermells a la recerca de prostitutes, avergonyint aquelles que detenien.

Els mitjans de comunicació radicals profans del govern també van declarar aquest any que les prostitutes portaven vels islàmics per cobrir les seves activitats, sense oferir proves convincents per a l'acusació. Els clients de les prostitutes no se'ls pot sancionar en virtut de la llei del Tadjikistan, tot i que a la pràctica molts clients generalment paguen suborns perquè les seves cares no apareguin als telenotícies o a la pàgina web del ministeri de l'interior.

Com que la campanya pública en contra de la prostitució està fracassant del tot, els usuaris d'Internet Tadjiks no es posen d'acord sobre si unes sancions més dures donaran lloc a canvis en la situació.

Els comentaris sobre el tema van des de l'ira extrema:

Их надо казнить ,по закону шариат !!!АТО через пару недель они занимаются своего грязной дело.

Haurien de ser executades en virtut de la xaria. Si no, tornaran a les seves tasques brutes al cap de dues setmanes.

…fins a peticions de clemència i comprensió:

Они не от хорошей жизни наверное вышли в панель

Van anar al prostíbul perquè tenien una mala vida.

Altres comentaris, fins i tot aquells que defensen les prostitutes, van trair el patriarcat comú en els comentaris a Internet al Tadjikistan:

Да ещё была бы нормальная работа в Таджикистане, то 100% они на панель не вышли бы, а жить всем хочется хорошо, людям с образованием с хорошей зарплатой не найти, а куда идти тем у кого нет образования? Это тут такие смелячки пишут пошла бы туалеты мыть, агаааааа это только слова, а коснись так и тоже пойдёшь ноги раздвигать, вкусно покушать , красиво одеться и т.д

Si hi hagués bones feines al Tadjikistan ningú no aniria a treballar al prostíbul, això per descomptat. Tothom vol tenir una bona vida. Si les persones cultes no poden trobar feina amb bons salaris, com poden trobar feina els qui no tenen una educació? Aquelles noies que diuen que preferirien netejar lavabos, només ho diuen. Si estiguessin a la seva situació, també s'obririen de cames per menjar i vestir bé.

Altres comentaris desafiaven els diputats per veure la ironia de la llei que havien acabat d'aprovar:

Внимание вопрос – каким путем они должны заработать на штраф? – отвечает господин Паташов

Tinc una pregunta: com haurien de treballar aquestes dones per guanyar els diners per pagar les multes?

В ответ на этот шаг, проститутки подняли тарифы на обслуживание.

Com a reacció a aquesta llei, les prostitutes van apujar els preus dels seus serveis…

Poc més per vendre

El Tadjikistan s'ha enfrontat a reptes econòmics i socials difícils d'ençà que es va independitzar de la Unió Soviètica i que va esclatar la guerra civil el 1992 fins el 1997. La corrupció generalitzada, la mala gestió, el tribalisme i una falta d'Estat del dret ajuden a la destrucció del país, que depèn més de les trameses de diners que els emigrants envien a casa que cap altre país al món.

Els temps difícils també han afectat el patró polític i econòmic de Rússia, la qual cosa ha provocat un efecte rebot. Amb prou feines, fa poc el Tadjikistan va ser anomenat l'estat més vulnerable a la gana a la regió exsoviètica de l'Àsia Central.

La situació és especialment difícil per a les dones, els marits de les quals marxen a Rússia i més endavant sovint desapareixen sense deixar rastre, i a vegades es tornen a casar.

A una dona casada li resulta difícil tornar-se a casar, ja que els homes a la república de majoria musulmana tendeixen a demanar virginitat com a requisit previ al matrimoni. Això inclús ha provocat un augment de proves de virginitat, la qual cosa s'ha proclamat com a base d'un matrimoni feliç.

La desesperació econòmica a l'estat ha provocat que algunes mares joves se suïcidin mentre d'altres escullen la prostitució, ja sia a casa o a Rússia.

L'usuari de Facebook Dilovar Munavvarov explica per què empresonar les prostitutes no farà que la situació canviï i augmenta els riscos significatius que ja afronten:

НЕТ. Повышение штрафов и 15 суток сделают ситуацию намного хуже. Если немного подумать то будет следующее: 1. Чтобы избежать штрафов и арестов и секс работники и их клиенты станут искать места подальше от глаз милиции и людей – а это значить больше вероятности причинения побоев, насилия, жестокости, и далее по списку. Ведь кругом никого нет. 2. Все будут стремиться завершить процесс побыстрее – а это меньше времени чтобы подумать и применить средства защиты от инфекций. Результат – выше вероятность получить болезнь передающуюся половым путем. 3. Больше возможностей у части сотрудников милиции злоупотреблять своим положением угрожая арестом, штрафами, обнародованием информации. А это насилие, отбор денег, побои и тд. Причем все это может происходить в милицейском участке. И да, любого задержанного после насилия можно обвинить в проституции. Поди потом доказывай. 4. Понижает доступ к правосудию так как секс работники и клиенты не могут/боятся подать заявление в суд если они столкнулись с правонарушением в ходе своей деятельности. Как подать заявление за избиение/насилие со стороны клиента или милиционера если в результате можно получить штраф до 300 долларов и 15 суток. …

NO. Augmentar les multes i empresonar-les empitjorarà la situació i podria desencadenar els resultats següents: (1) Per evitar ser detinguts, les prostitutes i els seus clients buscaran llocs remots, la qual cosa posarà en perill aquestes dones, ja que podrien ser maltractades, etc.; (2) Tothom intentarà que el procés s'acabi com més aviat millor. Tindran menys temps per pensar en la protecció contra malalties infeccioses; (3) La policia tindrà més raons per abusar del seu poder, per exemple, pallisses, violència, suborns, xantatges, etc. […] i els detinguts i sotmesos a violència podrien ser acusats de prostitució; (4) Les prostitutes i els seus clients tindran menys coratge per demanar justícia i protecció en cas de violència.

Com et queixaràs de ser maltractat per la policia o un client si com a resultat obtens una multa de 200 dòlars o 15 dies a la presó?

Tertúlia

A l'octubre, la llei contra la prostitució va coincidir amb una desaprovació àmplia d'un sex-shop a l'estat, que s'ha obert recentment a Facebook. Des d'aleshores, la pàgina de la botiga s'ha eliminat, despertant interès i crítiques.

Una dona, que va ser criticada per publicar la seva opinió positiva de la feina de la botiga, va concloure:

О чем можно говорить, если я выссказала свое положительное мнение, так ко мне в друзья уже набиваются многие из подписчиков данного поста))) любите своих жен, дружите с ними!!!

Sembla ser que els qui debaten aquest tema ara m'envien sol·licituds d'amistat a causa de la meva opinió positiva [de la botiga] 🙂 [En lloc d'això] estimeu les vostres dones i tingueu-les com amigues!

Comença la conversa

Autors, si us plau, Obre sessió »

Pautes

  • Tots els comentaris són revisats per un moderador.. Si us plau, no introdueixis comentaris més d'una vegada o es podrien identificar com a correu brossa.
  • Si us plau, respecta als altres. No s'aprovaran comentaris que continguin missatges ofensius, obscenitat o atacs personals.