La pel·lícula veneçolana candidata als Oscars parla una llengua indígena

Lo que lleva el río de Mario Crespo és la candidata a l'Oscar a Millor pel·lícula estrangera… https://t.co/XR8tzauaSU

Lo que lleva el río, del director cubà-veneçolà Mario Crespo Dauna, és una pel·lícula veneçolana gravada gairebé íntegrament en warao, la llengua que parlen els indígenes del delta del riu Orinoco. La pel·lícula és la candidata de Veneçuela als premis de l'Acadèmia a la millor pel·lícula en llengua no anglesa.

 va escriure a Remezcla:

The story follows an indigenous woman named Dauna who is marked by difference within her community. Torn between her love for Tarsicio or her desire to pursue studies outside of her village, Dauna’s decision to challenge the expectations of her traditional culture lead to suffering and, ultimately, reconciliation.”

La història se centra en una dona indígena que es diu Dauna, marcada per la diferència dins la seva comunitat. Dividida entre el seu amor per Tarsicio i el desig d'estudiar fora del poble, la decisió de Dauna de desafiar les expectatives de la cultura tradicional la porten al sofriment i, en última instància, a la reconciliació.

La pel·lícula va ser seleccionada per formar part de l‘innovadora mostra del Festival de Cinema de Berlín NATIVe, a principis d'aquest any. A continuació trobareu el tràiler:

Comença la conversa

Autors, si us plau, Obre sessió »

Pautes

  • Tots els comentaris són revisats per un moderador.. Si us plau, no introdueixis comentaris més d'una vegada o es podrien identificar com a correu brossa.
  • Si us plau, respecta als altres. No s'aprovaran comentaris que continguin missatges ofensius, obscenitat o atacs personals.