Mali: una introducció al poble tuareg

El bloc del moviment tuareg Temoust Survie publica una notícia (via información de l'Express [fr]) que ofereix [fr] una introducció breu a la cultura dels tuaregs: «És un poble nòmada que es guanya la vida amb l'agricultura i el comerç. Els tuaregs són aproximadament 1.500.000 persones que habiten una regió que s'estén per tot Mali, Níger, Líbia, Burkina Faso i Mauritània. La llengua comuna, el tamashek, està estretament relacionada amb la llengua berber. Juntament amb la població etíop, els tuaregs són uns dels pocs pobles africans amb cal·ligrafia pròpia. Un tret distintiu de la roba tuareg és el vel anyil que porten, d'on prové el sobrenom “els homes en blau”».

Comença la conversa

Autors, si us plau, Obre sessió »

Pautes

  • Tots els comentaris són revisats per un moderador.. Si us plau, no introdueixis comentaris més d'una vegada o es podrien identificar com a correu brossa.
  • Si us plau, respecta als altres. No s'aprovaran comentaris que continguin missatges ofensius, obscenitat o atacs personals.