Aprèn a parlar anglès amb accent ‘persa’

Una nova sèrie ha fet esclafir de riure les xarxes socials.

No puc parar de riure. És genial! – La pronunciació de paraules amb accent persa https://t.co/dw8HzjsfgJ #Iran #Persa
— Reza H. Akbari (@rezahakbari) 11 de setembre de 2015

Aquests vídeos, que duren entre vuit i deu segons, ensenyen als espectadors a pronunciar paraules en anglès amb un fort i atractiu accent iranià. Aprèn a pronunciar paraules angleses imitant l'accent iranià, com «eskool» (school, escola) o «eyes ceream» (ice cream, gelat).

I, per si no t'aclareixes la primera vegada, l'instructor t'ho repetirà tres vegades, amb diversos graus d'èmfasi en la pronunciació persa de les consonants, les vocals i les síl·labes de les diferents paraules.

El propòsit dels vídeos és tan sols mostrar com de bé es prenen els iranians les bromes, especialment si són sobre ells mateixos.

El grup creador d'aquesta humorística sèrie didàctica es diu Accent Cards. Un dels cinc membres que formen el col·lectiu, que és iranià però viu al Canadà, va afirmar que tots ells prefereixen continuar en l'anonimat perquè, com van explicar en un correu electrònic enviat a Global Voices: «No es tracta de nosaltres, sinó dels accents».

Un dels membres del grup va dir que aquest està format per «un persa, un rus, un hindú, un italià i un iraquià».

I love accents, in fact I go out of my way to watch videos of people talking with different accents. The major inspirations for my idea were this video and this one

That's when I realised how diversely English language is pronounced. This made think about coming up with a way to celebrate all the different ways English is spoken and sharing it. Kind of like a video wikipedia of accents with a hint of comedy.

As a Persian living outside of Iran, I miss speaking Farsi. Whenever I hear someone speak with a Persian accent it makes my day. The Persian accent is beautiful, passionate and funny all at the same time. I love how Persians can take a joke, we can laugh at our own accent and at the same time be proud of it. 

I live in Canada and have a very diverse group of friends, so I pitched my idea and formed our team. 

Our goal is to upload 1 video a day and expand to other accents (Arabic, Indian, Russian, Italians, French,…) as we go on. 

M'encanten els accents. De fet, passo molt de temps mirant vídeos de gent que parla amb diferents accents. Els vídeos (en anglès) que més em van inspirar per a aquesta idea van ser aquest i aquest.

En veure'ls, em vaig adonar de la varietat que hi ha en la pronunciació de l'anglès. Em va fer pensar en una manera de mostrar les diferents formes en què es pronuncia, i de compartir-les. Una cosa semblant a una ‘Viquipèdia’ de vídeos d'accents amb una mica de comèdia.

Sóc un persa que viu fora de l'Iran, i trobo a faltar parlar el farsi (el persa modern). Quan escolto a algú parlar amb accent persa, m'alegra el dia. L'accent persa és bonic, apassionat i divertit, tot al mateix temps. M'encanta com es prenen els perses les bromes: som capaços de riure del nostre propi accent, i al mateix temps de sentir-nos-en orgullosos d'ell.

Visc al Canadà i tinc un grup d'amics molt divers, així que els vaig contar la meva idea i vam formar el nostre grup.

El nostre objectiu és pujar un vídeo al dia i estendre-ho a altres accents (àrab, hindú, rus, italià, francès…) a mesura que hi continuem.

Segueix la sèrie i aprendràs ràpidament que la paraula «Iranian» (iranià) es pronuncia «Per-shian» (persa).

Comença la conversa

Autors, si us plau, Obre sessió »

Pautes

  • Tots els comentaris són revisats per un moderador.. Si us plau, no introdueixis comentaris més d'una vegada o es podrien identificar com a correu brossa.
  • Si us plau, respecta als altres. No s'aprovaran comentaris que continguin missatges ofensius, obscenitat o atacs personals.