Una nova app permet al govern de l'Iran accedir a totes les converses

Officials hope Salam will lure users away from applications such as Viber and WhatsApp that are hugely popular in Iran. Screenshot taken by the International Campaign for Human Rights in Iran.

Els funcionaris esperen que Salam allunyi els usuaris de les aplicacions com Viber o WhatsApp, que són molt populars a l'Iran. Captura de pantalla de la Campanya Internacional pels Drets Humans a l'Iran (ICHRI).

Aquest article va aparèixer a iranhumanrights.org i es publica aquí en col·laboració amb la Campanya Internacional pels Drets Humans a l'Iran.

L'organització paramilitar Basij, filial de la Guarda Revolucionaria (IRGC), ha anunciat el llançament del seu nou servei de missatgeria per a telefonia mòbil, Salam. L'aplicació donarà als funcionaris del govern accés total a qualsevol contingut o informació que passi a través d'ella.

La nova aplicació de missatgeria, que ja està disponible per la seva descàrrega gratuïta, utilitzarà servidors propietat de la milícia Basij, que els controlarà, facilitant l'accés i la vigilància de les converses de tots els usuaris per part del grup paramilitar i els agents d'intel·ligència.

Els funcionaris esperen que Salam allunyi els usuaris d'aplicacions com Viber o WhatsApp, que són molt populars a l'Iran, i que les organitzacions estatals han provat de bloquejar en el passat en el seu esforç per controlar totes les comunicacions en línia o a través de dispositius de telefonia mòbil.

La nova aplicació representa un altre pas dels esforços continuats de les autoritats per replicar totes les aplicacions i serveis en línia internacional mitjançant uns altres estatals, de manera que els funcionaris del govern puguin accedir i vigilar els continguts dels usuaris.

Motors de recerca, serveis de correu electrònic, buscadors, sistemes operatius i certificats SSL nacionals s'han presentat com a part d'aquest esforç per implementar un Internet nacional controlat per l'estat. El projecte nacional pretén oferir serveis separats de l'Internet mundial i, per tant, subjecte al control i la censura de les autoritats estatals.

El 5 de maig, en una entrevista amb Basij Press, el cap del centre d'informació de Basij iranià, Hamid Jafari, va presentar l'aplicació de missatgeria Salam. Jafari va dir que Salam funcionarà com alternativa a Viber, WhatsApp i Telegram, amb “més confiança, estabilitat i seguretat” en comparació amb les opcions occidentals.

Jafari també va aconsellar als usuaris estalviar el seu “valuós temps i vida mantenint distància de les xarxes” com Viber, WhatsApp i Telegram. I va afegir: “Si presteu atenció a la història de les xarxes socials, arribareu a la conclusió que les anomenades xarxes socials es basen en la filosofia occidental, en que l'humanisme i la filosofia centrada en la humanitat són un factor decisiu. En altres paraules, cap dels principis i fonaments de la filosofia islàmica es poden veure en aquestes xarxes”.

Comença la conversa

Autors, si us plau, Obre sessió »

Pautes

  • Tots els comentaris són revisats per un moderador.. Si us plau, no introdueixis comentaris més d'una vegada o es podrien identificar com a correu brossa.
  • Si us plau, respecta als altres. No s'aprovaran comentaris que continguin missatges ofensius, obscenitat o atacs personals.