Vídeos de la fugida de Trinitat mostren com els presoners surten tranquil·lament de la presó

A screen grab of the escape video footage taken by a CCTV camera outside the Royal Gaol on Frederick Street, in Port of Spain, Trinidad. Video posted by Beyond the Tape's Facebook page.

Captura de pantalla del vídeo de la fugida captat per una càmera de CCTV davant de la Presó Reial al carrer Frederick de Port-of-Spain, Trinitat i Tobago. Vídeo publicat a la pàgina de Facebook de Beyond the Tape.

Dos vídeos de la fugida de la presó de Port-of-Spain la tarda del divendres 24 de juliol han arribat als mitjans socials.

Les imatges semblen capturades per càmeres de vigilància CCTV dins i fora de la Presó Reial al carrer Frederick, on va tenir lloc la fugida, i després haver estat gravades d'una pantalla d'ordinador; es poden sentir de fons les veus de les persones que graven. Els vídeos han estat publicats a Facebook per Beyond the Tape, un reality show de televisió dedicat a casos policials. El programa treballa amb la policia de Trinitat i Tobago per oferir al públic una ullada entre bastidors als delictes del país.

El primer vídeo mostra l'entrada de la presó:

 

Des de la seva publicació, el vídeo s'ha visualitzat més de 17.000 cops i s'ha compartit més de 1.200 cops. L'usuari de Facebook Bryce N. Stowe va comentar:

1. A jail holding high risk criminals in the middle of a heavily populated city, POS (near impossible to catch escapees as they can go any direction & get transport out easily).
2. No armed officers at strategic points in the prison (like the exit).
3. Prison officers say the jail wall is low enough that people can through things over for prisoners.
4. Over a decade now with the crime situation getting worse each day with prisoners having access to phones/internet for years yet jammers have not been implemented in the nations prisons up to this day.
5. Poorly thought out facilities allow prisoners to escape as easily as we just saw.
Billions and billions of dollars spent each year on this tiny island. What have our governments been doing for the last 15 years?

1. Una presó amb presos d'alt risc al centre d'una ciutat amb una densa població, Port-of-Spain (casi impossible atrapar els fugitius perquè poden anar en qualsevol direcció i aconseguir transport fàcilment).
2. No hi ha oficials armats als punts estratègics de la presó (com la sortida).
3. Els funcionaris de la presó afirmen que els murs son suficientment baixos per a que la gent pugui llençar coses als presoners.
4. Fa més d'una dècada que la situació delictiva empitjora cada dia, amb presoners amb accés a telèfons i internet des de fa anys, però avui dia encara no s'han instal·lat mecanismes d'interferència a les presons del país.
5. Els establiments penitenciaris mal dissenyats permeten que els presos fugin amb tanta facilitat com acabem de veure.
Cada any es gasten bilions i bilions de dòlars en aquesta petita illa. Què han estat fent els nostres governs durant els últims 15 anys?

Altres internautes també han pensat que tot sembla massa fàcil. Junior Smith va comentar irónicament que “era més un alliberament que no pas una fugida de la presó”, mentre que Krys Leisel va plantejar diverses preguntes rellevants:

Where are the rest of guards on duty? Where did these prisoners obtain weapons from? Where did they get their civilian clothing? How did they know who had the keys of the door? Do we not have a protocol that alerts the guards when a cell block has been breached? How come more prisoners did not take the opportunity to escape as well??

On són la resta de guàrdies de servei? D'on han tret armes els presoners? D'on han tret la roba de civils? Com sabien qui tenia les claus de la porta? No tenim un protocol que avisi els guardes quan el bloqueig d'una cel·la es trenca? Com és que cap altre presoner ha aprofitat l'oportunitat per a escapar també?

Alguns internautes van suggerir que podia haver estat un treball intern.

El segon vídeo, que s'ha vist més de 38.000 cops i s'ha compartit 1.800 cops, està gravat des de l'exterior i mostra els fugitius sortint per la porta de la presó

 

En veure el vídeo, Justin Thompson va interpretar la seqüència d'esdeveniments d'aquesta manera:

For the Ppl who don't understand …. based on the footage , there were 3 officers within the vehicle , 3 escaped prisoners , as the men emerged from the prison gate shooting , 1 of the officers got shot , also as they were shooting 1 of the men threw a grenade on the driver side , who happened to b the only officer that saw the grenade , got out of the vehicle and ran up to the corner while the other officer attended to his wounded colleague. The officer (driver ) who ran to the corner came back to the vehicle and at that point he drove to the hospital

Per aquells que no ho enteneu… segons les imatges, hi havia 3 policies a dins del vehicle, 3 presoners que havien escapat, quan els homes surten de la presó disparant, fereixen a 1 dels policies, també mentre disparaven, un dels homes llença una granada pel costat del conductor, que va ser l'únic en veure la granada, va sortir del cotxe i va córrer a la cantonada mentre l'altre policia atenia el seu company ferit. El conductor que havia fugit a la cantonada torna al cotxe i aleshores condueix cap a l'hospital.

Fins ara, ni la policia ni el Ministeri de Seguretat Nacional, ni cap altre organisme oficial ha fet cap comentari sobre els vídeos o la seva autenticitat.

Comença la conversa

Autors, si us plau, Obre sessió »

Pautes

  • Tots els comentaris són revisats per un moderador.. Si us plau, no introdueixis comentaris més d'una vegada o es podrien identificar com a correu brossa.
  • Si us plau, respecta als altres. No s'aprovaran comentaris que continguin missatges ofensius, obscenitat o atacs personals.