Manifestacions a Malàisia pel tancament dels diaris que van publicar un cas de corrupció

Photo from the Facebook page of Malaysians stand in solidarity with The Edge

Imatge de la pàgina de Facebook de “Malaysians stand in solidarity with The Edge” (Malaisis en solidaritat amb The Edge).

Més de 300 periodistes, activistes, advocats i ciutadans preocupats es van reunir al mercat central de Kuala Lumpur el passat 8 d'agost per a protestar contra la suspensió de dos periòdics i el bloqueig d'una pàgina web de noticies per part del govern malaisi. A l'esdeveniment, que és part de la campanya #AtTheEdge, es tatxava l'acció del govern de censura evident als mitjans de comunicació.

El passat 19 de juliol es va bloquejar la pàgina web de denuncies Sarawak Report per publicar “informació no verificada” sobre l'escàndol de corrupció en que està implicada 1MDB, una companyia d'inversió dirigida pel govern. Uns dies més tard, dos periòdics de The Edge van rebre una suspensió de tres mesos per suposadament publicar documents falsos sobre l'1MDB. El primer ministre Najib Razak també s'hi ha vist implicat després que el Wall Street Journal publiqués un informe en què afirma que Najib va rebre 700 milions de dòlars americans en transferències bancàries a través de l'1MDB.

Després de reunir-se al mercat, la multitud va marxar cap a l'edifici del Consell d'Advocats. La manifestació exigia la protecció de la llibertat d'expressió, el desbloqueig de les pàgines web de noticies, la revocació de la suspensió contra The Edge i el reconeixement del dret públic a conèixer tota la informació sobre l'1MDB.

A continuació trobareu algunes de les pancartes i banderes emprades a la manifestació:

From the Facebook page of Malaysians stand in solidarity with The Edge

De la pàgina de Facebook de “Malaysians stand in solidarity with The Edge”. Text de les pancartes (d'esquerra a dreta): “No dispareu al missatger!”, “Defensa la llibertat de premsa”, “Atureu la persecució dels mitjans de comunicació”, “Allibereu el nostre quart estat!” i “El periodisme no és un crim”.

From the Facebook page of Malaysians stand in solidarity with The Edge

De la pàgina de Facebook de “Malaysians stand in solidarity with The Edge”.

Aquí trobareu algunes fotos publicades a Twitter emprant l'etiqueta #AtTheEdge:

Avui he participat amb orgull a la manifestació de #AtTheEdge amb els meus companys malaisis i periodistes.

Els feministes donen suport a la llibertat d'expressió i d'opinió #AtTheEdge

“Fer preguntes sobre l’#1MDB no és pas un crim” #AtTheEdge

El periodisme no és un crim. #AtTheEdge

Aruna Sena va expressar la seva solidaritat mitjançant una publicació a Facebook:

Curbing the media and curbing access to media is a blatant act of power to limit us, human beings, to our right to source information and news. It is also a blatant act to curb freedom of speech as well as limiting journalism.

All hope is not lost as I witness beforehand media players standing up for their right to report and deliver information to us the people ‪#‎atTheEdge‬ event yesterday. And that is a wonderful sight to see.

Limitar els mitjans de comunicació i l'accés a aquests és un acte descarat de poder per a limitar-nos a nosaltres, éssers humans, el dret a les fonts d'informació i de noticies. També és un acte descarat per a limitar la llibertat d'expressió i el periodisme.

Encara no s'ha perdut tota esperança, ja que ahir vaig veure a la manifestació de #‎atTheEdge com els integrants dels mitjans sortien a defensar el seu dret a informar i a entregar-nos la informació a nosaltres, el poble. I això és un espectacle que fa goig de veure.

 Bona assistència al #808 #AtTheEdge Allibereu els mitjans de comunicació del control polític!

 .@Ambiga_S: Avui dia no hem d'oblidar mai els abusos de poder. Podeu suspendre The Edge, però no podeu suspendre la veritat!”

S'està preparant una manifestació major per al 29 d'agost. Aquesta vegada no es limitarà a la llibertat de premsa. La manifestació, coneguda com Bersih 4, exigeix la dimissió del primer ministre.

Comença la conversa

Autors, si us plau, Obre sessió »

Pautes

  • Tots els comentaris són revisats per un moderador.. Si us plau, no introdueixis comentaris més d'una vegada o es podrien identificar com a correu brossa.
  • Si us plau, respecta als altres. No s'aprovaran comentaris que continguin missatges ofensius, obscenitat o atacs personals.