“Els estereotips es converteixen en un altre mètode de violència contra la dona nicaragüenca que ningú no regula”

En el seu assaig publicat al mitjà alternatiu Conexiones, Katya Najlis desenvolupa les idees que es generen al voltant de l'assetjament de les dones als carrers de Nicaragua. El text presenta múltiples exemples i reflexions que concorden amb la majoria de les idees que defensen el dret de les dones a Llatinoamèrica a circular lliurement sense preocupar-se pels riscos que deriven de les convencions socials que perpetuen la desigualtat de gènere:

Los estereotipos hacia la mujer nicaragüense se convierten en otro método de violencia que nadie regula. El machismo asume el cuerpo de la mujer como un objeto público. El uso de imágenes sexistas contribuye a esta realidad, violentándola de forma implícita y posicionándola como un objeto. […] Lamentablemente, algunas mujeres hemos llegado a pensar que es “normal” o que “por nuestra culpa” somos víctimas de este tipo de abuso, y es que los acosadores aprovechan las unidades de transporte –sobre todo las rutas–, para ofendernos sexualmente.

Els estereotips es converteixen en un altre mètode de violència contra la dona nicaragüenca que ningú no regula. El masclisme assumeix el cos de la dona com a un objecte públic. L'ús d'imatges sexistes contribueix a aquesta realitat, violentant-la de forma implícita i posicionant-la com un objecte. […] Lamentablement, algunes dones hem arribat a pensar que és “normal” o que “per culpa nostra” som víctimes d'aquest tipus d'abús, i és que els assetjadors aprofiten els mitjans de transport públics, i sobre tot els carrers, per a ofendre'ns sexualment.

Comença la conversa

Autors, si us plau, Obre sessió »

Pautes

  • Tots els comentaris són revisats per un moderador.. Si us plau, no introdueixis comentaris més d'una vegada o es podrien identificar com a correu brossa.
  • Si us plau, respecta als altres. No s'aprovaran comentaris que continguin missatges ofensius, obscenitat o atacs personals.