Incertesa sobre l'execució de Saman Naseem a l'Iran

Uncertainty exists over Saman Naseem's death after international pressure to prevent his execution. Image taken from the Amnesty International campaign to stop Saman Naseem's execution.

Incertesa sobre la mort de Saman Naseem després de la pressió internacional per evitar la seva execució. Imatge extreta de la campanya d'Amnistia Internacional per aturar l'execució de Saman Naseem. Fotografia: Amnistia Internacional.

Els defensors dels drets humans encara no saben res sobre l'estat de l’activista kurd Saman Naseem, l'execució del qual estava prevista la setmana passada a l’Iran. Fins l'últim minut, diverses campanyes han exercit pressió internacional a l'Iran per aturar l'execució del dia 19 de febrer. Segons algunes fonts, la sentència de mort és injustificada segons les lleis de l'Iran i les obligacions internacionals, ja que Naseem era menor (tenia 17 anys) quan el van arrestar.

Els activistes continuen piulant #SaveSaman (Salvem en Saman). Mentrestant, per Internet circulen informes contradictoris que afirmen la seva execució i que continua empresonat. 

No hi ha cap confirmació oficial per part de les autoritats iranianes de si Saman és viu o mort. Això és inadmissible.

La Campanya Internacional pels Drets Humans denuncia que recentment l'Iran ha executat sis presoners del corredor de la mort per tràfic de drogues. Les Nacions Unides consideren que els delictes relacionats amb el tràfic de drogues no formen part de la categoria de delictes que es poden castigar amb la pena de mort. 

Comença la conversa

Autors, si us plau, Obre sessió »

Pautes

  • Tots els comentaris són revisats per un moderador.. Si us plau, no introdueixis comentaris més d'una vegada o es podrien identificar com a correu brossa.
  • Si us plau, respecta als altres. No s'aprovaran comentaris que continguin missatges ofensius, obscenitat o atacs personals.