Un test ecològic: el test indi de fibra de coco

 

Plant vases made of coir are the new export materials. Surprisingly being quite cheap these eco-friendly materials haven't found a market in India. Image by Subhashish Panigrahi. Used with Permission.

Testos de fibra de coco: contenidors ecològics i molt econòmics. Imatge de Subhashish Panigrahi. Dret d'ús: CC-by-SA 4.0.

Els testos de la imatge de dalt estan fets de fibra de coco, un producte considerat de rebuig en la producció del coco. Aquesta fibra és natural i s'extreu de dins de la closca dura del coco i del revestiment exterior. Normalment s'utilitza pel revestiment de sòls, per estores, matalassos, cordes i catifes teixides.

La fibra de coco constitueix aproximadament un terç de la fruita i és biodegradable. Com a rebuig, aquest producte s'acostumava a llençar, però cada vegada més està sent utilitzada com a contenidor o com a fertilitzant i substrat, ja que la fibra es descompon poc a poc i de forma natural, i en trenta dies es pot convertir en un fertilitzant 100% natural que beneficia les plantes.

Utilitzant aquests testos de coco, que poden plantar-se directament a la terra, es podrien eliminar els 100 milions de testos de plàstic que acaben a les escombraries.

El Cocus nucifera creix en molts països tropicals, però s'explota comercialment en països com: l'Índia, Tailàndia, Sri Lanka i les Filipines. Les cordes de fibra de coco s'utilitzen des de l'antiguitat i es troben a la història de l'Índia i d'Aràbia.

En aquest vídeo del YouTube podem veure com es fa la fibra de coco:

L'Índia suma el 60% de la producció mundial de fibra de coco, i entre l'Índia i Sri Lanka produeixen conjuntament el 90%. L'Índia, fins i tot, ha millorat la seva balança comercial amb 2.200 milions de rupies (uns 37 milions de dòlars americans) entre el 2011 i el 2012 amb aquest producte, i pensa incrementar en cinc vegades les seves exportacions, degut principalment a la demanda dels països del Golf.

Aquests testos de fibra de coco són un producte interessant per a tots aquells interessats en la jardineria orgànica.

Un test per germinar les plantes o un TEST DE COCO: els testos de coco estan fets de fibra de coco, barrejats o no amb cautxú natural. Foto: pic.twitter.com/9NslaI0ySR.

— Apex Coir (@ApexCoir) 12 de novembre de 2013

Després de plantar l'arbre en el test, les arrels creixen a través de les parets, de manera que la planta i el test sencer es poden plantar conjuntament a la terra. Sense plàstics ni esforços innecessaris!

Subhashish Panigrahi, l'autor indi de Global Voices, va escriure al Facebook:

Plant vases made of coir are the new export materials. Surprisingly being quite cheap these eco-friendly materials haven't found a market in India. Coir pith is used as manure in the vases. After two years or so, when the roots start penetrating the vase, it could straight away be taken and planted. What a neat idea!

Els testos per a plantes fets de coco són un nou producte d'exportació. Curiosament, tot i ser econòmics, aquests materials ecològics no han trobat un mercat a l'Índia. El coco serveix d'adob pels testos. Després d'uns dos anys, quan les arrels comencen a penetrar a les parets del test, es pot plantar directament a la terra. Quina gran idea!

El benefici dels testos de coco és que poden reemplaçar a tots aquells de plàstic, elaborats a partir d'hidrocarburs, com els plats per sota dels testos i les safates. Aquests testos de plàstic són lleugers, resistents i es poden reciclar, però normalment acaben a les escombraries. Tot i així, les coses comencen a canviar. Les plantes en recipients biodegradables, com ara de fibra de coco, s'ofereixen cada vegada més. El sector de l'horticultura també està cada vegada més sensibilitzat sobre els efectes del plàstic i de la goma al medi ambient.

Subhashish Panigrahi ha contribuit en aquest post.

Comença la conversa

Autors, si us plau, Obre sessió »

Pautes

  • Tots els comentaris són revisats per un moderador.. Si us plau, no introdueixis comentaris més d'una vegada o es podrien identificar com a correu brossa.
  • Si us plau, respecta als altres. No s'aprovaran comentaris que continguin missatges ofensius, obscenitat o atacs personals.