La porto-ricenca Alynda Lee Segarra escriu ‘la cançó folk política del 2014′

Cover of the band's new album "Small Town Heroes."

Portada del nou disc “Small Town Heroes”.

“The Body Electric”, de la cantant porto-ricenca Alynda Lee Segarra del grup Hurray for the Riff Raff, és la cançó folk política del 2014 segons la National Public Radio (NPR) dels EUA. Es tracta d'un himne contra la violència i l'opressió que viuen les dones, la gent de color i els homosexuals.

Segarra conversava amb NPR sobre el significat de “The Body Electric”:

La cançó m'ha ensenyat que hi ha una verdadera connexió entre la violència masclista i la violència racista. Ara mateix té lloc una armamentització del cos als EUA. Intenten que els nostres cossos es posin en contra nostre. Els cossos negres i marrons, s'hi mostren com a inherentment perillosos. La mida i l'estatura d'una persona negra es fan servir com a raó per a assassinar-la. Es tracta d'una por trastornada respecte al poder i les capacitats de la gent negra. És la mateixa idea malvada que ens empeny a culpar les dones pels atacs de qui les ataquen. Fer normal la violació, l'abús domèstic i fins i tot l'assassinat de dones de totes les races és un esforç per fer sortir la humanitat dels nostres cossos femenins. Cossificar i ridiculitzar el cos femení és, al capdavall, un símptoma de temor pel poder que tenen les dones.

La violència contra la dona a tot el món, les violacions, l'assassinat de transsexuals i les morts recents de nois negres als EUA van ajudar a gestar la cançó. Segarra afegeix: “Espero que aquesta cançó aporti poder i humanitat a les persones que se sentin amenaçades per la violència i l'opressió, ja sigui perquè existeixen en les nostres velles històries i cançons o bé perquè protesten en el moment en què parlem”.

Comença la conversa

Autors, si us plau, Obre sessió »

Pautes

  • Tots els comentaris són revisats per un moderador.. Si us plau, no introdueixis comentaris més d'una vegada o es podrien identificar com a correu brossa.
  • Si us plau, respecta als altres. No s'aprovaran comentaris que continguin missatges ofensius, obscenitat o atacs personals.