Els 60 milions de dòlars de Wahington per a la promoció de la democràcia russa és ‘essencialment una recomanació’

Obama and Putin meet outside Moscow, July 7, 2009. Official White House Photo by Pete Souza.

Obama i Putin es van reunir als afores de Moscou, 7 de juliol de 2009. Fotografia oficial de la Casa Blanca per Pete Souza.

El 18 de desembre del 2014 els Estats Units van promulgar [en] una nova llei anomenada “Llei de suport a la llibertat d'Ucraïna” (Ukraine Freedom Support Act) [en]. A l'endemà, alguns mitjans de comunicació russos es van adonar [ru] que la llei sembla destinar 60 milions de dòlars a la promoció de “la democràcia i de les organitzacions de la societat civil russa”, com ara ajuda necessària per a “l'expansió de l'accés a Internet no censurat”.

L'accés a aquests 60 milions de dòlars del govern nord-americà seria sense cap dubte una oportunitat emocionant, encara que arriscada, per a molts dels activistes i periodistes russos que treballen en línia. Aquest diners, malgrat això, possiblement no es materialitzin mai.

La llei és només una “autorització d'assignació” i no un projecte de llei d'assignació real. En altres paraules, el Congrés i el president simplement han manifestat [en] el seu suport per gastar aquests diners. Sense una assignació associada, la Llei de suport a la llibertat d'Ucraïna en realitat no dona massa garanties com a aportació per a promoure la democràcia a Rússia. 

Una font de la comunitat per a la promoció de la democràcia a Washington va declarar a RuNet Echo que “el llenguatge d'autorització és essencialment una recomanació i no esperem que resulti en cap nova assignació per als mitjans i la societat civil russa”.

Comença la conversa

Autors, si us plau, Obre sessió »

Pautes

  • Tots els comentaris són revisats per un moderador.. Si us plau, no introdueixis comentaris més d'una vegada o es podrien identificar com a correu brossa.
  • Si us plau, respecta als altres. No s'aprovaran comentaris que continguin missatges ofensius, obscenitat o atacs personals.