Acusen una comunitat en línia de suport als joves LGBT de ‘propaganda gai’

Violence and arrests take over LGBT rally. St. Petersburg, October 12, 201, photo by Roma Yandolin. Demotix.

La concentració LGBT del 12 d'octubre va estar dominada per la violència i les detencions a Sant Petersburg. Imatge de Roma Yandolin. Demotix.

Les autoritats russes han etzibat el que podria ser el cop més dur als defensors dels drets LGBT des que Vladímir Putin va signar i promulgar la llei infame que prohibeix la «distribució de propaganda homosexual a la presència de menors».

El dia set de novembre, tres agents de policia van acudir a la residència d'Elena Klimova, periodista i la fundadora del projecte «Children-404,» una comunitat russa on-line que, a través de missatges afectuosos de suport, ajuda els adolescents LGBT de tot el món. Aquesta societat s'assembla molt a la nord-americana «It Gets Better,» un altre col·lectiu que comparteix missatges a les xarxes socials com també ho fan Vkontakte, Facebook, i YouTube. Εl títol del projecte, Children-404, fa referència al típic missatge d'error ‘page not found’ (pàgina no trobada) que apareix quan l'adreça d'URL és incorrecta o no es pot accedir-hi. El grup atreu els joves afectats que puguin trobar-se perduts o, fins i tot, marginats.

Children-404 ha despertat l'interès de les autoritats russes. Fa unes setmanes van interrogar Elena sobre els continguts del projecte i, amb especial recalcament, si el col·lectiu publicava fotografies de nens nus. Cosa que no fa.

Tres dies després de la visita policial, la fundadora del grup va rebre un telegrama on se li informava que Roscomnadzor, l'agència encarregada de la regulació de les telecomunicacions i del contingut dels mitjans de comunicació, havia resolt que Children-404 violava la prohibició russa de generar «propaganda homosexual». Elena va ser citada a presentar-se a l'oficina de Roscomnadzor el 18 de novembre a fi de conèixer les sancions legals que se li imposa: conformement a les lleis russes, Children-404 es tracta d'una organizació i la pena podria atènyer més de 20.000 dòlars. La periodista assegura que tem que tot pugui anar pitjor i les autoritats puguin aprofundir-hi encara més i trobar altres acusacions amb què poder finalment encarcerar-la.

La policia va inciciar el cas contra Children-404 en part arran d'una queixa presentada per Anna Levchenko, líder d'un projecte (el va elogiar el president rus) que pretén lluitar contra la violència sexual comesa en els menors. Això no obstant, a la pràctica, aquest grup que “pretén erradicar la violència sexual” no és més que un pretext per perseguir tothom que gosi donar un cop de mà i d'ànim a la joventut gai. A la darreria d'octubre, Levchenko va formalitzar una demanda al Fiscal general de Rússia perquè s'investigui de la pàgina de la xarxa social Vkontakte per la violació de la prohibició del país de «promocionar relacions sexuals no convencionals».

Segons la carta de Levchenko, el col·lectiu no va catalogar solament els presumptes delictes comesos en Children-404, sinó que a més va arribar a fer preguntes a qualques participants LGBT sobre per què s'indentificaven homosexuals. Al començament de novembre, Levchenko va fer una aparició en una ràdio en línia, l'emissora russa «Popular-Patriotic Channel.» Aquí va acusar de nou el projecte Children-404 per haver minat l'Església Ortodoxa, es va ajudar d'uns quants exemples de joves homosexuals que estan lluitant amb el «pecat» de l'homosexualitat com a conseqüència del consell, suposadament antireligiós, que ells han rebut de tots els membres de la comunitat Chindren-404.

Elena Klimova, fotografia de Facebook.

En un article del LiveJournal, la fundadora de Children-404 va donar a entendre que recorrerà la resolució de Roscomnadzor davant el tribunal. Amb tot, no dóna mostres de molt optimisme sobre les oportunitats que té d'anular la resolució. Es podia observar la gran desesperació en les seves paraules a l'acabament de la publicació de LJ:

ЧТО ТЕПЕРЬ ДЕЛАТЬ? Жить дальше. Имеет ли смысл (как это делают наши оппоненты) завалить Роскомнадзор письмами о том, что наш проект полезный, важный, нужный и вам / кому-то помог? Я не знаю. Имеет ли смысл создавать петиции и выходить на акции? Я не знаю. В конечном счёте каждый человек делает то, что сам считает нужным, и да будет так.

QUIN ÉS EL PAS SEGÜENT? La vida continua. Es pot treure algun profit de les cartes enviades a Roscomnadzor (així com els nostres adversaris solen i adoren fer) en les quals reiterem que el projecte és útil, important i necessari per a moltes persones? No ho sé. Servirà per alguna cosa que es recullin signatures o que s'organitzi una manifestació? No ho sé. Al cap i a la fi, tothom fa el que considera que és necessari; així és com passarà.

És impossible apartar la vista de l'efecte esgarrifador que podria provocar l'ofensiva contra Children-404. La comunitat LGBT és un dels grups menys respectat i més marginat de la societat russa. Sens dubte, tenir en el punt de mira Children-404 provocarà que molts adolescents LGBT de Rússia no tinguin l'ànim de cercar suport durant l'adolescència, etapa de la vida on més en necessiten.

El tancament del projecte Children-404 podria fins i tot privar els adolescents d'una ajuda i un suport que siguin capaços d'evitar que es facin mal a si mateixos. És irònic ja que una de les missions de Roscomnadzor, un motiu perquè ha estat creada, és per protegir els nens de les tendències relacionades amb el suïcidi a Internet. Sembla que la guerra contra els homosexuals supera aquesta missió.

Comença la conversa

Autors, si us plau, Obre sessió »

Pautes

  • Tots els comentaris són revisats per un moderador.. Si us plau, no introdueixis comentaris més d'una vegada o es podrien identificar com a correu brossa.
  • Si us plau, respecta als altres. No s'aprovaran comentaris que continguin missatges ofensius, obscenitat o atacs personals.