Una revolució dins de les Pussy Riot?

boohoo

Images mixed by Kevin Rothrock.

Des que van eixir de la presó l'any passat, Nadezhda Tolokonnikova i Maria Alekhina, membres del col·lectiu rus de punk feminista Pussy Riot, han estat fent una gira mundial per a publicitar-se, visitant països a Àsia i Europa. En ser alliberades anunciaren que el seu nou objectiu és lluitar pels drets humans, especialment el dels presos russos (polítics i de tota mena). La nit del 5 de febrer oferiren un concert organitzat per Amnistia internacional a Nova York.

Segons [ru] el periodista rus Anton krasovsky (perseguit per la seua orientació sexual), el concert no hauria sigut possible sense l'ajuda del multimilionari i antic candidat presidencial Mikhail Prokhorov i la seua germana Irina. Durant la seua intervenció, les xiques de Pussy Riot parlaren sobre els abusos als drets humans comesos a Rússia i informaren al públic sobre el cas de la Plaá Bolotnaya, que molts consideren de natura política:

Estem a Nova York i hi ha 15000 persones més que ara coneixen el #BolotnoeCase (cas Bolotnoe). Comencem hui. I sí, creiem que és important.

A Nova York també es reuniren amb l'ambaixadora de les nacions Unides, Samantha Power, que les va anomenar «problemàtiques valentes» en un tuit, i aparegueren al Colbert Report. (El fundador de la publicació nacionalista russa online Sputnik & Pogrom va assenyalar [ru] que eren les primeres convidades que el Colbert entrevistava amb intèrpret).

Per desgràcia, tota aquesta publicitat ha molestat alguns membres del col·lectiu i un dia després del concert integrants anònims de Pussy Riot (recordem que encara que 3 persones foren arrestades, almenys 5 dones participaren en l'espectacle punk en la Catedral de Crist Salvador)  publicaren un comunicat a la seua pàgina de LiveJournal, pussyriot.livejournal.com [ru]. Al comunicat [ru] proclamaren que Tolokonnikova i Alekhina ja no són membres de Pussy Riot perquè el seu activisme a favor dels drets humans és diametralment oposat a la violenta desorganització que regeix el mètode de les Pussy Riot:

Мы очень рады освобождению Маши и Нади. […] К сожалению для нас, они настолько увлеклись проблемами в российских тюрьмах, что начисто забыли о стремлениях и идеалах нашей группы: феминизм, сепаратистское сопротивление, борьба против авторитаризма и культа личности […] Правозащитная деятельность не может позволить себе критику норм и правил, лежащих в основе устройства современного патриархального общества, потому что она является институциональной частью этого общества […]

Ens fa molt feliços que Nadya i Masha foren alliberades. […] desafortunadament per a nosaltres, estan tan concentrades en el problema de les presons russes que han oblidat els objectius i ideals del nostre grup: feminisme, insurrecció separatista, lluita contra l'autoritarisme i culte a la personalitat […] L'activisme a favor dels drets humans no pot qüestionar les normes i regles que formen la base de la societat patriarcal moderna perque és una part institucionalitzada d'aquesta societat […]

També han criticat el concert d'Amnistia Internacional, en el qual Tolokonnikova i Alekhina participaren amb el primer espectacle legal de les Pussy Riot. «Pussy Riot no fa concerts legals» digueren les membres anònimes. De fet, tota la idea és hostil al concepte de protesta punk. També han subratllat que l'anonimat es una part fonamental de la imatge de Pussy Riot, així que no està clar si Ekaterina Samutsevich, que prèviament havia tingut discrepàncies amb Tolokonnikova i Alekhina quan va arribar a un acord amb el fiscal [en] (segons va informar Global Voices) per a aconseguir una reducció de la condemna, és encara part del col·lectiu.

És un intent per a apropiar-se d'una marca mundialment coneguda? O potser Pussy Riot es més gran que les seues dues membres més conegudes. En qualsevol cas, el grup darrere del comunicat fou directe:

Раз уж теперь мы оказались с Надей и Машей по разные стороны баррикад, разъедините нас. Запомните, мы больше не Надя и Маша, они – больше не Pussy Riot.

Des d'ara en endavant Nadya i Masha estan al costat oposat al nostre de la tanca. Recordeu, ja no som Nadya i Masha, i elles ja no són Pussy Riot.

Comença la conversa

Autors, si us plau, Obre sessió »

Pautes

  • Tots els comentaris són revisats per un moderador.. Si us plau, no introdueixis comentaris més d'una vegada o es podrien identificar com a correu brossa.
  • Si us plau, respecta als altres. No s'aprovaran comentaris que continguin missatges ofensius, obscenitat o atacs personals.