FOTOS: Humans de les Comores, Madagascar i les illes Mascarenyes

El concepte d'”Els humans de _____” és un projecte fotogràfic que presenta retrats del carrer i entrevistes a gent corrent de tot el món. Amb el seu origen als populars Humans of New York de Brandon Stanton, la idea ha generat centenes d’spin-off arreu del món, des d’Amèrica Llatina fins al sud d'Àsia, passant per Orient Mitjà i Àfrica del nord.

Tot i que l'illa africana de Madagascar, a l'oceà Índic, disposa del seu propi projecte d'Humans, el fenomen encara no ha pres el vol a les illes properes Mascarenyes a l'oest o les Comores al nord-oest. Esperem que el gran nombre de fotògrafs talentosos de la regió accepten el repte. Per començar, ací teniu unes poques fotografies de Comores, Madagascar, Maurici i Reunió.  

Humans de les Comores 

La següent foto va ser feta per David Stanley a Moroni, la capital de Grande Comore (Ngazidja). Es pot veure una dona jove transportant una ampolla d'aigua. L'accés a aigua potable és encara una lluita en moltes parts de Comores:

Children collecting water from public taps in Moroni, Grande Comore, Union of the Comoros by David Stanley CC License -BY-2.0

Xiquets recollint aigua d'aixetes públiques a Moroni, Grande Comores, Unió de les Comores. Foto de David Stanley, CC License BY-2.0.

Humans de Madagascar

Joey Ayoub, un col·laborador de Global Voices que recentment publicà un article de fotos d’humans d'Orient Mitjà i del nord d'Àfrica, va ajudar a crear la pàgina de Facebook per als humans de Madagascar. Després passà el projecte a Lalah Ariniana, també col·laboradora de Global Voices, que viu a Madagascar. Ací teniu l'última publicació a la pàgina de Facebook de Humans of Madagascar [en]:

"Tarika Mainty"a band created by kids playing drums and dancing in the streets of the Capital City by Lalah Ariniaina with her permission

“Tarika Mainty”, una banda creada per xiquets que toquen la bateria i ballen al carrer de la capital, per Lalah Ariniaina amb la seua autorització.

A l'entrada del blog que l'acompanya, Lalah entra en els detalls sobre la vida d'aquests tres xiquets que començaren la banda per guanyar-se la vida [fr]:

j’ai fait la connaissance de trois garçons d’une dizaine d’années du groupe « Mainty » (Noir). Fabrice est à la batterie, Christian fait du bruit avec une corne (comme celle qu’on utilise pendant les fêtes d’anniversaire) et Cédric danse. Ils offrent des petits spectacles de rue en faisant le tour des quartiers du centre-ville.

Vaig conèixer tres xiquets que potser tenien uns deu anys. Crearen la banda “Mainty” (“negre” en malgaix). Fabrice, a la bateria; Christian fa servir una botzina casera (com les dels aniversaris); i Cedric ofereix el ball. Fan xicotetes actuacions al carrer pels barris turístics del centre d'Antananarivo.

Humans de Maurici

Encara no hi ha un blog del humans de Maurici, així que la pàgina de Humans of Dubai publicaren unes poques fotos [en] per iniciar el projecte. Ací hi ha una foto d'un típic quiosc a Port Louis:

Man in front of grocery store in Port Louis via Humans of Dubai with permission

Home davant d'un quiosc a Port Louis, via Humans of Dubai i amb autorització.

Humans de Reunió
La pàgina dels humans de la Reunió tampoc no s'ha creat encara, però un bon lloc per començar són les fotos publicades per la pàgina de Facebook Ile de La Réunion Tourisme (IRT) [fr]. Proporcionen una ampla varietat de fotografies que il·lustren la diversitat de l'illa. Ací teniu una foto d'artistes de Saint Maxime, a l'illa de la Reunió:

Maxime Laope and their kids in Reunion with their permission

Maxime Laope i els seus fills a la Reunió, amb autorització.

Comença la conversa

Autors, si us plau, Obre sessió »

Pautes

  • Tots els comentaris són revisats per un moderador.. Si us plau, no introdueixis comentaris més d'una vegada o es podrien identificar com a correu brossa.
  • Si us plau, respecta als altres. No s'aprovaran comentaris que continguin missatges ofensius, obscenitat o atacs personals.