Els audio-diccionaris de Micronèsia

El juliol del 2013, els nostres amics del Living Tongues Institute [en] (Institut de Llengües Vives) van organitzar un altre taller de revitalització lingüística dirigit als activistes que defensen les llengües en perill d'extinció arreu de la Micronèsia. Aquest taller de quatre dies de durada va ser similar al que va tenir lloc a Santiago, Xile, el gener del 2013, que va estar dirigit als activistes d'Amèrica Llatina i en el qual Rising Voices va prendre part. Igual que al taller de Llatinoamèrica, el tema principal de la reunió va ser l'ús de la tecnologia en els esforços de revitalització lingüística, i un dels resultats va ser la creació d'”audio-diccionaris” de totes les llengües representades.

Les amfitriones d'aquest taller van ser l'organització Island Research Education Initiative (IREI) [en] (Iniciativa per la Investigació Educativa a les Illes) i el FSM Special Education Service, Department of Education [en] (Servei Especial d'Educació dels Estats Federats de la Micronèsia, Departament d'Educació). Podeu trobar un resum complet del taller [en] al blog Living Tongues.

Les vuit comunitats lingüístiques i els representants que van prendre part són:

Podeu trobar una llista i una demostració dels “audio-diccionaris” ací [en], i podeu sentir el so d'algunes entrades lèxiques d'aquestes llengües de la Micronèsia.

talkingdictionaries

Comença la conversa

Autors, si us plau, Obre sessió »

Pautes

  • Tots els comentaris són revisats per un moderador.. Si us plau, no introdueixis comentaris més d'una vegada o es podrien identificar com a correu brossa.
  • Si us plau, respecta als altres. No s'aprovaran comentaris que continguin missatges ofensius, obscenitat o atacs personals.