Vehicles tòxics japonesos assetgen l'extrem orient de Rússia

Vladivostok streets, by Núria Alonso, August 2008, CC 2.0.

Carrers de Vladivostok, foto de Núria Alonso. Agost del 2008, CC 2.0.

Vladivostok, una ciutat de l'extrem orient de Rússia, no gaudeix de gaire bona fama pel gran nombre de cotxes japonesos de segona mà que circulen pels carrers, possiblement els pitjors del país. Tot i les campanyes del govern contra els vehicles amb el volant a la dreta, els habitants de la ciutat continuen buscant maneres d'evitar les iniciatives del govern.

Molts internautes de Vladivostok insisteixen que fins i tot els vehicles japonesos més antics són millors que els models que surten de les cadenes de muntatge de Rússia i pensen que el fet de tenir un cotxe rus resulta ridícul a nivell social. Tal i com va comentar [ru] un usuari al portal de notícies de l'extrem oriental de Rússia Deita.ru:

увы, даже японки собираемые не в Японии как бы это помягче сказать … xpeнового качества. Опять же если сравнивать с праворульной машиной сделаной япами и для япов. Увы … не могут они взять и перенести свой подход к труду на чужую землю без потерь.

És trist, però fins i tot els [vehicles] japonesos que no s'han armat al Japó són, diguem-ho suaument, d'una qualitat de m****. El mateix si els comparem amb els cotxes de volant a la dreta fets pels japonesos per als japonesos. És trist… no poden agafar la seva manera de treballar i implementar-la a l'estranger sense perdre [qualitat].

Japanese cars en route to Vladivostok, damaged in a storm, 21 October 2012, screen capture from YouTube.

Vehicles japonesos en direcció a Vladivostok malmesos durant una tempesta el 21 d'octubre de 2012. Captura de pantalla de YouTube.

Després que un tsunami letal colpegés el Japó el 2011, juntament amb la tragèdia nuclear a Fukushima, el port de Vladivostok va rebre una gran quantitat de cotxes afectats per la radiació. Dos anys més tard, encara avui arriben a Rússia peces de cotxes radioactius. Les autoritats duaneres, indignades, han hagut de retenir i retornar al Japó més de 930 cotxes d'aquest tipus des del 2011.

Davant d'aquests problemes, els habitants de Vladivostok han fet servir la xarxa per intercanviar experiències i demanar consell [ru] en relació a l'onada de vehicles de motor tòxics provinents del Japó. L'usuari Damir Gaifullin es va dirigir a la comunitat d'un fòrum amb les paraules següents:

Ребят, подскажите, кто-нибудь сталкивался с радиоактивными автомобилями из Японии? Как-то например – выбрал машину на аукционе, а она оказалась радиоактивной и отсюда начались проблемы.

Gent, digueu-me, algú s'ha topat amb cotxes radioactius del Japó? Per exemple, és possible que algú hagi comprat un cotxe en una subhasta, que finalment fos radioactiu i que aquí hagin començat els problemes?

Algunes persones que han contestat a Gaifullin han suggerit [ru] que les compres es facin a subhastes lluny de Fukushima per tal d'evitar qualsevol contaminació potencial. Altres defensen que una manera millor d'afrontar el problema és mesurar el nivell de radiació abans que els cotxes no surtin del Japó. Desgraciadament, sembla que per als russos que compren cotxes a subhastes japoneses és molt difícil realitzar comprovacions exhaustives abans de comprar-los.

Comença la conversa

Autors, si us plau, Obre sessió »

Pautes

  • Tots els comentaris són revisats per un moderador.. Si us plau, no introdueixis comentaris més d'una vegada o es podrien identificar com a correu brossa.
  • Si us plau, respecta als altres. No s'aprovaran comentaris que continguin missatges ofensius, obscenitat o atacs personals.