Una heroïna de còmic, candidata virtual a la presidència de l'Iran

Zahra for President

Zahra for President

El puny de ferro del règim iranià no permet que els candidats de l'oposició es presentin a les eleccions presidencials, però en el regne virtual, un personatge de novel·la gràfica és el defensor d'unes eleccions lliures i justes.

Centenars d'iranians optimistes s'han registrat com a candidats [en] a substituir l'actual president Mahmud Ahmadinejad en les properes eleccions del 14 de juny de 2013. El conservador Consell de Guardians [es] designarà ara  la llista de candidats que hi podran participar.

Zahra For President

Molta gent encara recorda les protestes massives que van sorgir [GV, es] després de les eleccions del 2009. El web d'activistes United4Iran [en] i el còmic web Zahra's Paradise [en] han engegat la campanya virtual Zahra For President 2013 per tal d'exposar la corrupció del sistema polític iranià a través de la sàtira.

zahra3

Zahra [en], l'heroïna de la novel·la gràfica, té un fill de 19 anys anomenat Mehdi que va desaparèixer després de participar en manifestacions de protesta pel resultat de les eleccions del 2009. La campanya de Zahra es desenvolupa setmanalment en pàgines il·lustrades al lloc web Vote4Zahra.org [en].

Aquest és el missatge de la campanya virtual:

In 2009, Zahra and her family, along with millions of Iranians took to the streets to demand fair and free elections. Despite a brutal crackdown, the promise of an Iranian spring—democracy, dignity, and justice—is far from extinguished. Today, Zahra is running for President, the promise of a new day. Join her. Let’s win back our Iran.

El 2009, Zahra i la seva família van sortir al carrer juntament amb milions d'altres iranians per a exigir unes eleccions lliures i justes. Tot i la brutal repressió, l'esperança d'una primavera iraniana —democràcia, dignitat i justícia— no s'ha esvanit. Avui, Zahra és candidata a la presidència, la promesa d'un nou dia. Uniu-vos-hi. Recuperem el nostre Iran.

El dret a unes eleccions lliures i justes

Gent de tot el món ha penjat fotos [en] a la pàgina de Facebook de Zahra's Paradise.

Zahra's campaign in Iran

La campanya de Zahra's a l'Iran

Hi ha persones que han penjat les seves fotos amb un eslògan senzill però difícil d'assolir: “Tinc dret a unes eleccions lliures i justes.”

Firuzeh Mahmoudi,  the founder of United4Iran

Firuzeh Mahmoudi, cofundadora de United4Iran

Zahra no s'oblida dels bloguers

Zahra esmenta que les forces de seguretat han empresonat i torturat bloguers, periodistes i les seves famílies.

Zahra campaigns for bloggers

Zahra fa campanya pels bloguers

La campanya de Zahra ens recorda una trista realitat. Fa quatre anys, milions d'iranians creien en el canvi, van votar candidats reals, i alguns fins i tot van sacrificar la vida. Ara, sembla que un personatge de còmic és el candidat més atractiu.

Comença la conversa

Autors, si us plau, Obre sessió »

Pautes

  • Tots els comentaris són revisats per un moderador.. Si us plau, no introdueixis comentaris més d'una vegada o es podrien identificar com a correu brossa.
  • Si us plau, respecta als altres. No s'aprovaran comentaris que continguin missatges ofensius, obscenitat o atacs personals.