Tornen els Premis Bobs – Nomineu els vostres webs i tuitaires favorits!

El bloc o pàgina d'activisme en línia que visites cada dia sense falta. El microblocaire que fa brillar amb enginy i perspicàcia els seus 140 caràcters. Aquí tens l'oportunitat de premiar aquelles pàgines i usuaris que excel·leixen, només cal nominar-los a Els Bobs [es], la novena edició anual internacional dels premis que Deutsche Welle atorga als millors bloc i xarxes socials.

bobs_logoCelebrats per primera vegada el 2004, Els Bobs [es] —originàriament un acrònim per “Best of Blogs” [el millor dels blocs]— varen ser concebuts per l'emissora alemanya amb la intenció de demostrar que el fenomen del bloc, que llavors feia les seves primeres passes, “valia la pena que es prengués seriosament i alhora s'apuntessin els excel·lents exemples de treball en línia que fomenten el diàleg més enllà de les barreres idiomàtiques.” El 2005, Global Voices va ser el guanyador de la categoria ‘Millor bloc periodístic’ [en].

A mesura que el panorama de la ciutadania mediàtica ha evolucionat, els Bobs s'han adaptat al canvi. Avui en dia, Deutsche Welle descriu els Bobs de manera més extensa en distingir “pàgines web en 14 llengües que excel·leixen en l'intercanvi obert d'idees i la llibertat d'expressió.”

Enguany Global Voices torna a ser soci mediàtic dels Bobs i tres membres de la seva comunitat formaran part del jurat internacional format per 15 persones — de Global Voices en Francès [fr], la seua editora Claire Ulrich, el col·laborador d'Orient Mitjà i Nord d'Àfrica Tarek Amr [en], i jo mateix. El jurat es es reunirà durant dos dies al mes de maig per deliberar i seleccionar els guanyadors de les sis categories principals. Els guanyadors de les altres categories els decidirà el públic a través d'una votació en línia. El 2012, els Bobs varen rebre més de 3.300 candidats i més de 66.800 vots en línia.

Els membres del públic poden presentar nominacions en 34 categories [es] en qualsevol de les llengües següents: àrab, bengalí, xinès, anglès, francès, alemany, indonesi, persa, portuguès, rus, castellà, hindi, turc o ucrainès -aquests tres últims són incorporacions noves al llistat de llengües. Una altra novetat d'aquesta edició és el premi al microbloc, amb nominacions per als millors usuaris de Tuiter, Weibo i altres plataformes. S'atorgaran premis per al Millor bloc i Millor persona a seguir en cada llengua, amb blocs en 14 llengües que competeixen pel millor premi en altres quatre categories.

Les pàgines web elegibles han de ser accessibles al públic, sense restriccions de contrasenyes o requisits d'entrada. Les nominacions per als Bobs estaran obertes fins al 6 de març.

La pàgina web dels Bobs en castellà és: http://thebobs.com/espanol/

Comença la conversa

Autors, si us plau, Obre sessió »

Pautes

  • Tots els comentaris són revisats per un moderador.. Si us plau, no introdueixis comentaris més d'una vegada o es podrien identificar com a correu brossa.
  • Si us plau, respecta als altres. No s'aprovaran comentaris que continguin missatges ofensius, obscenitat o atacs personals.