Aràbia Saudita: Protestes per alliberar els detinguts que no han estat jutjats

Es calcula que al regne d'Aràbia Saudita hi  ha milers de detinguts que no van poder tenir accés a judicis. Moltes d'ells, fins i tot, no coneixen els càrrecs pels quals se'ls acusa. Les famílies dels detinguts han estat treballant els últims mesos a través de les xarxes socials per estendre el seu missatge i també han decidit que portaran les seves protestes al carrer. @e3teqal, al seu compte de Twitter, va publicar informació sobre la protesta just abans que haguessin d'evitar la forta presència policial.

Dies abans de les protestes, el compte va publicar aquesta invitació en què es mostren dibuixos de detinguts, que és com els presos palestins són simbolitzats durant l'última campanya a les xarxes socials:

El compte també va publicar una fotografia que donava fe de la participació de fills de detinguts a la protesta:

La protesta es va fer al centre comercial Sahara a la capital de Riad. També n'hi va haver una altra a la regió d”Al-Qasim. A continuació mostrem algunes fotografies de la protesta a Riad, publicades pel mateix compte de Twitter:

Aquesta fotografia de la protesta a Al-Qasim va ser publicada també per @e3teqal :

"Haila Al-Qasir va ser condemnat a 15 anys de presó per demanar justícia, és just? Demanem solidaritat pels nostres germans a Riad; no vam poder anar-hi perquè els nostres homes defensors són a la presó"

Alguns vídeos de les protestes s'han penjat al Youtube per l'usuari islamicps07, com per exemple:

Notícies sobre les detencions es van publicar a Internet just després de les protestes.

Llegiu també:

Saudi Arabia: “Release Our Detainees or Put Them on Trial!”

Comença la conversa

Autors, si us plau, Obre sessió »

Pautes

  • Tots els comentaris són revisats per un moderador.. Si us plau, no introdueixis comentaris més d'una vegada o es podrien identificar com a correu brossa.
  • Si us plau, respecta als altres. No s'aprovaran comentaris que continguin missatges ofensius, obscenitat o atacs personals.