Guatemala: ajudar les comunitats mitjançant màquines de pedals

Maya Pedal és una organització de Guatemala especialitzada a portar el progrés mitjançant bicicletes de segona mà. Les que es poden reparar tenen una segona vida útil com a mitjà de transport econòmic als carrers de Guatemala. Les que són inutilitzables com a bicicleta es converteixen en màquines que funcionen amb pedals per ajudar a dur a terme les tasques quotidianes com ara bombar aigua, moldre blat de moro, mesclar, pelar fruita seca o fer teules.

Demonstrating the Maize Mill in Atitlan by Maya Pedal

Demonstració de Maya Pedal a Atitlan.

Com van escriure Central American Politics i la web Earth911, la iniciativa de Maya Pedal proporciona els equipaments necessaris a comunitats sense necessitat d'electricitat o de petroli. El següent vídeo subtitulat en anglès mostra algunes de les màquines i les persones que hi ha al darrere d'aquest projecte:

De la web de Maya Pedal:

L'energia dels pedals es pot aprofitar per a nombroses aplicacions que, si no fos amb aquest mètode, necessitarien electricitat per funcionar (que en molts llocs no arriba) o energia manual (que suposa un esforç més gran). Les “bicimàquines” són fàcils d'utilitzar i divertides. Es poden construir amb materials a l'abast d'aquestes comunitats i poden adaptar-se fàcilment per satisfer les necessitats de la població local. Alliberen l'usuari de creixents costos energètics, es poden fer servir en qualsevol indret, són fàcils de mantenir, no contaminen i són sanes perquè també serveixen per fer exercici.
Fem bombes d'aigua, esmoladores, trilladores, màquines per fer teules, peladors de fruita seca, mescladores (per fer sabons i xampús, o productes alimentaris), tricicles, remolcs i més.

Maya Pedal també proporciona instruccions i plànols de construcció per a alguns dels seus dissenys més populars de manera que la gent pot construir les seves pròpies “bicimàquines”, nom que han donat a les seves màquines de pedals.

Podeu veure algunes de les màquines i la feina a les comunitats en aquesta tercera part del vídeo amb 2003 imatges de Maya Pedal: des del procés de disseny de les màquines d'acord amb les necessitats dels grangers, fins a les reunions de les comunitats on es presenten les màquines i s'aprenen a fer servir. També ensenyen a fer i reparar les màquines de pedals, una necessitat quan es troben en àrees allunyades.

http://www.youtube.com/watch?v=nrqbtUKpSjo
http://www.youtube.com/watch?v=-Uzr1TY5bMY
http://www.youtube.com/watch?v=mtyNFs2aFxA

Comença la conversa

Autors, si us plau, Obre sessió »

Pautes

  • Tots els comentaris són revisats per un moderador.. Si us plau, no introdueixis comentaris més d'una vegada o es podrien identificar com a correu brossa.
  • Si us plau, respecta als altres. No s'aprovaran comentaris que continguin missatges ofensius, obscenitat o atacs personals.