Espanya: el president de l’Associació de Premsa de Granada amenaça una activista amb un cinturó

El president de l’Associació de Premsa de Granada, Antonio Mora, presentava una exposició fotogràfica a Granada sobre les relacions entre Israel i Espanya, el dimarts 6 de març, quan unes activistes antiocupació de l’organització Plataforma Andalucía con Palestina van entrar a la sala. Les activistes portaven banderes palestines i cridaven “Boicot a Israel” i “No a la imposició sionista” en protesta contra el suport d’Espanya a l'ocupació israeliana a Palestina mitjançant aquests actes.

Les activistes no se’n van anar quan Mora els va demanar silenci, visiblement impacient i irritat per la seva presència. Què va passar després? La resposta és tan surrealista que l’han de veure vostès mateixos. Aquí tenen l'enllaç al vídeo.

Captura del vídeo del moment en què Antonio Mora aixeca el cinturó i es dirigeix cap a la activista.

Per sorpresa, Mora es treu el cinturó i l’aixeca com si volgués colpejar una activista, mentre una segona noia grava l’escena amb el mòbil. Uns segons després, deixa caure el cinturó i intenta empènyer l’altra activista fora de l’edifici.

El fet que precisament aquesta reacció provingui del president d’una associació de premsa augmenta l'impacte i la incredulitat entre els espanyols a la xarxa, que han inundat Twitter amb tot tipus de comentaris i fins i tot han creat una etiqueta amb el nom del president: #antoniomora. El periodista Juan Luis Sánchez va piular:

Lo que da miedo no es que se ponga violento, sino su gesto de sacarse la correa y doblarla fríamente. Como si lo hubiera hecho antes.

El que fa por no és que es posi violent, sinó el gest de treure’s el cinturó i plegar-lo fredament. Com si ja ho hagués fet abans.

La periodista Lydia Molina hi coincideix:

Lo más perturbador es la tranquilidad con la que se quita la correa para pegarle a una chavala. No será la primera vez.

El que resulta més pertorbador és la tranquil·litat amb què es treu el cinturó per pegar a una noia. No deu ser el primer cop.

El Sindicat de Periodistes d'Andalusia ha demanat la dimissió de Mora, que ja s’ha fet efectiva. D’acord amb els representants del sindicat:

“Consideramos esta conducta inaceptable por entender que la actitud del Presidente de la Asociación es más propia de otros tiempos vividos en España durante la dictadura franquista en la que a mujeres, niños y animales se les pretendía corregir sus actitudes o castigar a golpes de correa.”

Considerem la conducta inacceptable perquè entenem que l’actitud del president de l’associació és més pròpia d’uns altres temps viscuts a Espanya durant la dictadura franquista, on es pretenia corregir o castigar les dones, nens i animals a cops de cinturó.

Comença la conversa

Autors, si us plau, Obre sessió »

Pautes

  • Tots els comentaris són revisats per un moderador.. Si us plau, no introdueixis comentaris més d'una vegada o es podrien identificar com a correu brossa.
  • Si us plau, respecta als altres. No s'aprovaran comentaris que continguin missatges ofensius, obscenitat o atacs personals.